Mi történik a szlovákiai iskolákban? Egy hatodikos diák kést nyomott osztálytársnője torkához

2022. november 16. - 11:34 | Régió

A rendőrség eljárást indított, miután egy 11 éves fiú késsel megfenyegette egy osztálytársnőjét egy poprádi alapiskolában.

Mi történik a szlovákiai iskolákban? Egy hatodikos diák kést nyomott osztálytársnője torkához
Illusztráció (Fotó: TASR - Milan Kapusta)

A noviny.sk információi szerint a hatodikos lány hétfőn, a szünetben az osztály előtt tartózkodott, amikor egyik osztálytársa odalépett hozzá és kést nyomott a torkához. Nem sokon múlt a tragédia, végül a többi gyerek sietett a lány segítségére, majd az esetet jelentették a tanároknak.

A rendőrség és az iskola azonnal intézkedni kezdett, beszéltek a fiúval, majd értesítették a szüleit. Az áldozat édesanyja szerint lánya nagyon megrémült a történtek során, fél iskolába menni.

A rendőrség veszélyes fenyegetőzés ügyében indított vizsgálatot. Mivel fiatalkorúakról van szó, a hatóság az ügyben nem szolgál bővebb információval.

Az elmúlt időben elszaporodtak az iskolában történt incidensek. Egy fiatal Mníšek nad Hnilcom alapiskolájában tervezett tömeggyilkosságot, ez viszont végül nem következett be. Novákyban viszont egy fiatal két diákot is megsebesített a helyi szakközépiskolában.

Címkék: iskola, diák, kés