Mi van?! Kicsodák akarják kiirtani előre megfontolt szándékkal Szlovákia összlakosságát...?

Barak László | 2022. március 16. - 18:29 | Vélemény

Kétségbeesett pánikreakciónak minősíthető látványos riadót fújtak kedden a Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara (SOPK), valamint a Klub 500 vezetői.

Mi van?! Kicsodák akarják kiirtani előre megfontolt szándékkal Szlovákia összlakosságát...?
Fotó: TASR

Sajtótájékoztatón tartották fontosnak hangsúlyozni hogy szerintük katasztrofális következményei lennének, „ha Szlovákia függetlenedne az orosz energiahordozóktól”…

Ebbéli kijelentésükkel összefüggésben felszólították Zuzana Čaputová köztársasági elnököt, meg a kormányfőt, Eduard Hegert, hogy minden gazdaságot érintő kérdésben konzultáljanak azokkal, akiket a változások a legnagyobb mértékben érintenek. Vagyis a Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Klub 500 vezetőivel…

(Két kereskedelmi és ipari jellegű érdekvédelmi szervezetről, polgári társulásról van szó, amelyek tagjai saját bevallásuk szerint Szlovákia legtekintélyesebb, legtöbb alkalmazottat foglalkoztató vállalatai.)

De mitől is ijedhetettek meg ennyire a szóban forgó aktorok? Minden jel szerint attól, hogy Heger miniszterelnök a legutóbbi EU-csúcson arról beszélt, elképzelhetőnek tartja, hogy „elvágják” az EU-t az orosz energiaforrásoktól. Azzal a céllal, hogy Európa függetlenedjen ezen a téren Oroszországtól!

Ugye világos minden szövegértő ember számára, Heger egyáltalán nem arról beszélt, hogy Szlovákia máris függetlenedik az orosz energiahordozóktól! Ahogy egyébként az Európai Uniónak sem ez a szándéka. Az inkriminált Versailles-ban megtartott EU-csúcson ugyanis abban egyeztek meg a tagállamok teljes egyetértésben, hogy 2027-ig szüntetnék meg orosz energiafüggőségüket! De figyelem: most eszükben sincs bojkottálni a behozatalt!

Kizárt dolog hogy mindezzel nincsenek tisztában két olyan érdekvédelmi szervezet prominensei, amelyeknek alkalmazottak tízezereit tömörítő cégek, vállalatok a tagjai!

Ha viszont tisztában vannak a ténnyel, miszerint az Európai Unió és benne Szlovákia sem akarja azonnal felszámolni az orosz energiahordozók, a kőolaj és a földgáz importját, akkor vajon mire volt jó a SOPK meg a Klub 500 teátrális tiltakozása! Amelyben azzal riogatnak, hogy a mintegy 600 ezer embert foglalkoztató ipar en bloc csődbe megy, egyik gyár a másik után bukik majd el, ha azonnal le lesz állítva az orosz olaj- és gázszállítás…!

Nyilván egyértelmű, hogy esetükben hivatalos bikfanyelven szólva, tulajdonképpen a rémhírtejesztés esete forog fenn! Az elkövetők konkrétan azt akarták beadni a köznépnek, hogy az államfő meg a miniszterelnök annyira hülyék, hogy előre megfontolt szándékkal azonnal éhen döglesztenék Szlovákia összlakosságát...

Ugye, milyen borzasztó ez a helyzet? Csakhogy valójában nem azért, mert bármely döntéshelyzetben levő politikus azonnal szakítani akarna az oroszokkal! Sokkal inkább azért, mert akadak látszólag komoly közszereplők Szlovákiában is, akik hajlamosak olyan propagandát tolni, mintha nem az Európai Unió tagállamban vállalkoznának, hanem Putyin latorállamát szolgálnák!