Michael Jackson több mint 30 éves rekordját döntötte meg Drake 13 American Music Awards-jelöléssel

2016. október 11. - 14:42 | Kultúra

Michael Jackson poplegenda több mint három évtizedes rekordját döntötte meg Drake kanadai rapper azzal, hogy 13 kategóriában kapott jelölést hétfőn a 2016-os Amerikai Zenei Díjakra (AMA). 

Michael Jackson több mint 30 éves rekordját döntötte meg Drake 13 American Music Awards-jelöléssel
Fotó: SITA

Drake óriási közönségsikert aratott legutóbbi, Views című albumával, amely 13 héten át állt az amerikai lemezeladási lista élén, One Dance című kislemezét pedig a 2016-os nyár dalává választotta a Billboard zenei magazin.

A kanadai zenész egyebek közt a legrangosabb kategóriában, az év előadója címért verseng olyan jelöltekkel, mint Adele, Beyoncé, Rihanna, Justin Bieber, The Weeknd, Selena Gomez vagy Ariana Grande.

Rihanna hét, Adele és Justin Bieber öt-öt, Beyoncé négy jelölést kapott az idei AMA-díjakra, amelyeket kizárólag a közönség szavazatai alapján ítélnek oda, szemben a legrangosabb zenei elismeréssel, a Grammy-díjakkal, amelyeket a kritikusok osztanak.

A szervezők idén két új kategóriát létesítettek, az év turnéját és az év videóját, az év dala túlzsúfolt kategóriáját pedig több alkategóriára osztották.

A jelölések eddigi rekordját Michael Jackson tartotta 1984 óta Thriller című legendás albumával, amelyet 11 kategóriában javasoltak díjazni.

A jelöléseket a bolti és a digitális eladások, a rádiós sugárzások, a közösségi médiabeli aktivitás és a rajongói interaktivitás alapján teszik meg a szervezők.

Az amerikai zenei közönségdíjakat november 20-án hirdetik ki Los Angelesben.

A Grammy-jelöléseket december elején jelentik be, a díjakat pedig február 12-én adják át.

(MTI)