Michael Schumacher családja közleményt adott ki

2019. január 2. - 09:57 | Sport

Michael Schumacher 50. születésnapja előtt a családja közleményt adott ki, melyben újra megköszönték a rajongók támogatását.

Michael Schumacher családja közleményt adott ki
Fotó: AP

A Forma-1 történetének máig legsikeresebb versenyzője, Michael Schumacher csütörtökön lesz 50 éves, ennek apropójából pedig családja közleményt adott ki.

„Nagyon örülünk, hogy holnap együtt ünnepelhetjük veletek Michael 50. születésnapját, és nagyon hálásak vagyunk nektek ezért. Afféle ajándékként a Keep Fighting alapítványt létrehozott egy virtuális múzeumot. Az ’Official Michael Schumacher App’ holnap jelenik majd meg, és újraélhetjük vele Michael sikereit. Ez az applikáció egy újabb mérföldkő azon törekvésünkben, hogy tisztelegjünk előtte, előttetek, a rajongói előtt, és megünnepeljük teljesítményét. Jó szórakozást kívánunk hozzá!

Michael büszke lehet arra, amit elért, mint ahogy mi is! Ezért is emlékezünk majd a sikereiről a Michael Scumacher Privát Kollekcióval Kölnben, és teszünk közzé emlékeket a közösségi médiában, és folytatjuk a karitatív munkát a Keep Fighting alapítvány révén. Szeretnénk emlékezni sikereire, meg akarjuk ünnepelni azokat, a rekordokat, és Michael jubileumát" - áll a közleményben.

A család a kiadott közleményben hozzátette, hálásak a rajongóknak a rengeteg támogatásért, ugyanakkor továbbra is arra kérnek mindenkit, tartsák tiszteletben Schumacher akaratát a magánéletével kapcsolatban.

„Biztosak lehettek benne, hogy a legjobb kezekben van, és emberileg mindent megteszünk azért, hogy segítsük őt.

Kérjük, értsétek meg, hogy Michael akaratát teljesítjük, és privát módon kezelünk egy ilyen érzékeny témát, mint az egészsége, ahogy tettük azt mindig. Ugyanakkor hálásak vagyunk a barátságotokért, és sok egészséget, illetve boldog új évet kívánunk nektek 2019-re.”

Michael Schumacher Forma-1-es pályafutása során 91 futamgyőzelmet és 7 világbajnoki címet szerzett. A legendás autóversenyző öt éve szenvedett súlyos síbalesetet – állapotáról azóta nem sokat tudni.

A Ferrari maranellói múzeumában egy új kiállítás is nyílik a legenda születésnapja alkalmából, január 3-án pedig egy okostelefonos alkalmazás is megjelenik majd, melynek segítségével a rajongók felidézhetik Schumacher legnagyobb sikereit.


(f1vilag.hu)