Michael Schumacher fia Forma-4-es csapathoz szerződött

2016. február 19. - 15:11 | Sport

Mick Schumacher, a Forma-1 hétszeres világbajnokának, Michael Schumachernek a fia a Forma-4-es autós gyorsasági sorozatban szereplő olasz Prema Powerteamhez igazolt.

Michael Schumacher fia Forma-4-es csapathoz szerződött

A 17. születésnapját márciusban ünneplő tehetség szerződtetését pénteken jelentette be az istálló, mely az olasz és a német Forma-4-es sorozatban is szerepel, s tájékoztatása szerint később dől majd el, hogy új pilótájuk melyik bajnokságban indul.

A Prema szoros kapcsolatban van a Forma-1-es Ferrari pilótaképző akadémiájával, ugyanakkor a csapat jelezte, hogy Schumacher ahhoz a programhoz nem fog most csatlakozni. Mick Schumacher tavaly a német Forma-4-ben, a Van Amersfoort Racing csapatában versenyzett.

A Forma-4-es kategóriát a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azért hozta létre, hogy az együléses autókkal versenyző fiatal pilótáknak könnyebbé tegyék a gokartozás és a Forma-3-as géposztály közötti váltást.

Michael Schumacher, aki hét vb-címéből ötöt a Ferrarival szerzett, 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Sokáig mesterséges kómában tartották, majd fokozatosan felébresztették, s több mint egy éve a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, kérdéses, hogy a rehabilitációs időszak meddig fog tartani. A legendás versenyzőről február elején Luca di Montezemolo, a Ferrari korábbi elnöke azt mondta, hogy nincsenek jó hírei az állapotáról.


MTI/para