Michelisz: A Hungaroringen aratott győzelmem volt az idei szezon legkülönlegesebb élménye

2015. november 26. - 21:16 | Sport

A 2015-ös év különleges volt a túraautó-világbajnokság (WTCC) számára, hiszen először valósult meg futam a Nürburgringen, a világ egyik legnehezebb autóversenypályáján. Ebben a versenyben mindig is erős volt a mezőny. A közelgő, katari futan az idény végét is jelenti. Michelisz Norbert exkluzív interjújában elárulta, milyen várakozásokkal tekint a hétvége elé. Dominic Köfnerrel, fő szponzora, a Mol csoport szervezeti kommunikációs alelnökével együtt értékelte teljesítményét a versenysorozatban.

Michelisz: A Hungaroringen aratott győzelmem volt az idei szezon legkülönlegesebb élménye
Michelisz Norbert

Norbi, Katar a WTCC 2015 zárófutama. Mi a célod ezen a versenyen?

NM: Szeretném a szezont a dobogón befejezni. Tudom, hogy ez nem lesz könnyű, különösen ha ismét extra súllyal kell majd versenyeznünk. Ugyanakkor bízom benne, hogy ha koncentrált és fegyelmezett maradok, valamint teljes mértékben élek a vezetési képességeimmel, sikerülhet.

Közeleg a szezon vége, hogyan értékeled az egészet?

NM: Számos különleges pillanata volt ennek a szezonnak. Leginkább az tölt el örömmel, hogy egészena végéig versenyben lehetek a Yokohama Drivers trófeáért. Erre nagyon büszke vagyok, különösen azért, mert nagyon erősek az ellenfelek, és ez számomra hatalmas kihívás. Ebben az évben nagyon sok kiváló, de nehéz pillanatot is átéltem. A fő célom, hogy évről évre javuljak. Még ha nem is voltam mindig a legjobb helyzetben, úgy gondolom, versenyzőként mindig sikerült valamivel előrébb lépnem.

Dominic, a MOL Group már a negyedik egymást követő évben szponzorálja Norbit. Hogyan tekintenek a WTCC 2015-ös versenysorozatában Norbi teljesítményét?

DK: Kétségtelen, hogy egy izgalmas, fellendüléssel és visszaeséssel is tarkított szezon van mögöttünk. Szenvedéllyel figyeljük Norbi által elért eredményeket, és meg vagyunk róla győződve, hogy megvan benne a kellő energia és kitartás, amely eljuttathatják őt a csúcsra. Egész idő alatt, mióta a szponzorai vagyunk, töretlenül igyekszik javítani úgy a fizikai mint a pszichikai kondícióin. Ez az, ami összeköti őt a Mol csoport által képviselt filozófiával: Nem győzhetsz mindig, de ha a célodra összpontosítasz, és nem ijedsz meg a kihívásoktól, akkor kezedben a siker kulcsa.

Norbi, mi jelentette számodra az elmúlt szezon csúcsát - a legmeghatóbb pillanat, a legérdekesebb pálya, illetve a legnagyobb csalódás 2015-ben?

NM: A Hungaroringen aratott győzelmem volt az idei szezon legkülönlegesebb élménye számomra. Nemcsak azért, mert sikerült kihoznom magamból a maximumot, hanem elsősorban a szurkolók miatt, akik csodálatosan szurkoltak nekem, és egyúttal a Mol csoport miatt is, amely nagy támaszt nyújtott. A legérdekesebb versenypálya egyértelműen a Nürburgring volt, egy versenyző számára hatalmas kihívást jelent teljesíteni ezt a hihetetlen és veszélyes futamot. Ezzel szemben a legnagyobb csalódást Thaiföld okozta, ahol egy baleset miatt odalett a lehetőségünk arra, hogy győzelmet arassunk.

A Mol csoport számára melyek voltak ennek a sportnak a legerősebb momentumai az idén?

DK: Óriási élmény volt, hogy részesei lehettünk Norbi sikerének a Hungaroringen. Éreztük a benne lévő energiát, és a szurkolók lelkesedését is, amely elkísérte őt a dobogóra. Az örömünk egyszersmind kétszeres volt, mivel az idén először voltunk a WTCC sorozat magyar futamának fő támogatói. Norbi, csakúgy mint a társaságunk, Magyarországon kezdte, de most már nemzetközi porondon is szüntelenül sikereket ér el.

Norbi, hogyan segít a céljaid elérésében a támogató?

NM: Kapcsolatunk az évek során megszilárdult bizalmon alapszik. A Mol csoport bízik bennem, és egy szilárd alapot szolgáltat az együttműködésünkhöz. Ugyanúgy dolgozunk magunkon, hogy a legjobbak közé kerülhessünk. Örülök annak, hogy a Mol támogatja a fiatal tehetségeket, és nemcsak a sport területén, és bízom abban, hogy ennek is köszönhetően kitűnő eredményeket érhetünk még el.

(-)