Mick Schumacher bajnoki címmel búcsúzott a Forma-2-től

2020. december 6. - 17:33 | Sport

Mick Schumacher, a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia nyerte meg a Forma-2-es világbajnoki sorozatot. A 21 éves német pilóta jövőre már a Forma-1-ben szerepel majd, a Haas istálló színeiben.

Mick Schumacher bajnoki címmel búcsúzott a Forma-2-től
Mick Schumacher (TASR/AP)

Az F2-es széria vasárnapi, bahreini zárófutamán Schumacher ugyan nem szerzett pontot, de így is megőrizte összetettbeli első helyét, mert legfőbb riválisa szintén pont nélkül maradt.

"Őszintén szólva, kicsit elragadtak az érzelmek. Egyelőre még fel sem fogom, hogy én vagyok a bajnok. Bizonyára el kell telnie majd néhány napnak, hogy leülepedjenek bennem a dolgok"

- nyilatkozott a friss világbajnok.

Mick Schumacher izgalmas napokon van túl, miután az észak-amerikai központú Haas szerdán jelentette be, hogy "több évre" szerződtette őt az F1-be.

Édesapja, Michael hét vb-címe mellett 91 futamgyőzelmet aratott a F1-ben, ezeket a rekordokat az idén állította be, illetve döntötte meg a brit Lewis Hamilton.

Az 51 éves Michael Schumacher 2013 decemberében síbalesetben koponyasérülést szenvedett, és azóta sem szerepelt a nyilvánosság előtt. Otthonában ápolják, állapotáról a családja nem ad információt.

MTI

Címkék: F1, Mick schumacher, F2