Mičovský kórházban, Remišová köhög, Heger tünetmentes

2020. december 23. - 09:58 | Belföld

A szlovák kormány miniszterei között más és más tüneteket okoz a koronavírus - írja a čas.sk.

Mičovský kórházban, Remišová köhög, Heger tünetmentes
Jelenleg Igor Matovič kormányfő és öt minisztere pozitív (Fotó: TASR)

Már hat kormánytagnál állapították meg a koronavírus-fertőzést. Először Ján Mičovský mezőgazdasági miniszter fertőződött meg, majd a múlt héten jöttek sorban a pozitívan tesztelt tisztiviselők: Igor Matovič miniszterelnök, Štefan Holý miniszterelnök-helyettes, Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes, Jaroslav Naď védelmi miniszter, és ehéten Eduard Heger pénzügyminiszter.

Ján Mičovský már több mint egy hete otthonról dolgozott, és 65 éves kora ellenére enyhe tüneteket produkált. "Egy gyenge influenzához tudnám hasonlítani" - nyilatkozott a múlt héten, amikor még jól érezte magát. Néhány nap alatt azonban a helyzet nagyot fordult. Nem akart szűnni a köhögése, és lázát sem sikerült csillapítani, ezért kedden kénytelen volt kórházba vonulni. Jelenleg az infekciós osztályon ápolják, gyógyszeres kezelésre szorul, és nincs szüksége gépi lélegeztetésre.

"Nagyon köszönöm a személyzet áldozatos munkáját"

- nyilatkozta kórházi ágyáról Mičovský.

Legfrissebben Eduard Heger pénzügyminiszternél állapították meg a fertőzést. Neki jelenleg nincsenek semmilyen tünetei, és egyáltalán nem érzi magát betegnek.

Veronika Remišová múlt péntek óta van karanténban, amit otthon tölt. Köhögése egyelőre nem csillapodik, de azt mondja, nem ő viseli a legrosszabbul azt, hogy ki sem jöhet szobájából, hanem a családja.

"Be vagyok zárva a szobába, és a betegségemet a férjem viseli a legrosszabbul, mert neki és a gyerekeknek kell gondoskodniuk mindenről. Ma a mézeskalácsról, holnap a nagytakarításról"

- nyilatkozta a Nový časnak Veronika Remišová.

(čas.sk)