A Microsoftnak meg kell elégednie a második helyezéssel, mutatjuk a világ legértékesebb márkáit

2022. november 3. - 15:06 | Tech

Az Interbrand, ahogy minden évben, most is közölte a legértékesebb márkák Top100-as listáját.

A Microsoftnak meg kell elégednie a második helyezéssel, mutatjuk a világ legértékesebb márkáit
Fotó: Pixabay/illusztráció

Bár a lista legtöbb helyezetje az autógyártók közül került ki, ám sem a Toyotának, sem a Mercedesnek nem sikerült bekerülni az első öt legértékesebb márkába.

Ugyanis ezeket a helyeket kizárólag csak techvállalatok foglalják el.

A listát toronymagasan az Apple vezeti.

A második helyezés a Microsofté, míg a harmadikon az Amazon foglal helyet. A negyedik és az ötödik helyezéssel a Google és a Samsung dicsekedhet.

Az öt techvállalatot követi a Toyota, amely így a legértékesebb autógyártóvá vált, csak ő utánna jön a Mercedes, övé a nyolcadik hely. Míg a harmadik legértékesebb autógyártó a Tesla (12.).

A divatipart egyértelműen a Nike foglalta el (10.), míg örök vetélytársa az Adidas csak a 42. helyet tudta magának kiharcolni.

Az üdítőipar-versenyt a Coca-Cola húzta be magának, ugyanis a 7. helyet tudhatja magáénak, addig a Pepsi csak a 32. helyre fért be.

A gyorsétterem kategóriában McDonald’s az egyértelmű nyertes a maga 11. helyezésével, míg a konkurencia a fasorban sincs. Míg a KFC 94. helyet tudhatja magáénak, addig a Burger King még a listára sem került fel.

Ami még érdekes, hogy a lista szerint az Instagram (16.) megelőzi a Facebookot(17.).

Három olyan céggel is gyarapodott a lista, amelyek tavaly még nem kaptak helyezést: az Airbnb (54.), a Red Bull (64.) és a Xiaomi (84.)

A legtöbb márkákról egyértelműen kijelenthető, hogy az előző évhez képest, jelentősen tudták növelni az értéküket. Kivételt képeznek a a Facebook(17.), az Intel(19.), a Pampers(52.), a H&M (56.), a Gillette (71.), a Danone (73.) és a Canon (97.).

A teljes listát ITT tudja megtekinteni.


(Interbrand)