Miért érdemes álláshirdetési portálokra regisztrálni?

2023. május 25. - 12:56

Talán meglepő lehet, de sokan úgy használják a különféle álláshirdetési portálokat, hogy nem regisztrálnak, nem hoznak létre fiókot, csupán végigkattintgatják a számukra érdekesnek tűnő kategóriákat.

Mondanunk sem kell, hogy ezzel mennyi mindentől elesnek, és hogy igazából annak a jéghegynek csak a csúcsát látják ezzel. Mai írásunkban annak jártunk utána, miért is éri meg inkább regisztrált felhasználóként élvezni az ilyen jellegű oldalak előnyeit.

Miért érdemes álláshirdetési portálokra regisztrálni?

Az első lépés az önéletrajz

Már itt megjelenik a PecsAllas.hu előnye, amit a regisztrált felhasználóknak tartogat. A nem regisztrált tagok ugyanis saját kútfőből kénytelenek összeállítani az önéletrajzukat, de ehhez előbb utána kell járniuk annak, hogy milyen is az aktuális trend az önéletrajzok terén. Bizony, bizony, a Word dokumentumban írt CV-k ideje lejárt, ma már egészen mással kell megragadni a toborzók tekintetét.

Ha azonban pár percet szánunk arra, hogy létrehozzunk magunknak egy fiókot a PecsAllas.hu oldalán, akkor elég ha bepötyögjük az adatainkat, és máris egy kattintással generálhatunk magunknak egy teljes korrekt és vállalható önéletrajzot.

A második lépés a hirdetések figyelése és a jelentkezés

Talán mondani sem kell, de sokkal könnyebben tudnak azok jelentkezni a fentebbi oldalon meghirdetett pozíciókra, akik regisztrálták magukat, hiszen elegendő csupán két kattintás, és máris beküldték a pályázatukat.

Sőt, további előnyt jelent az is, hogy fiókkal rendelkező felhasználóként fel tudunk iratkozni állásértesítőre is, vagyis meg tudjuk adni, hogy milyen munkák, milyen munkakörök érdekelnek minket. Így amint megjelenik egy új hirdetés abban a témában, azonnal kapjuk is az e-mailt, hogy az elsők között tudjunk jelentkezni!

Apró, ámde fontos extrák!

Nem mehetünk el szó nélkül az olyan apró, ámde roppant hasznos extrák mellett sem, mint hogy kedvencek közé tudunk tenni hirdetéseket, vagy hogy akár cégnévre, akár a hirdetésben szereplő egy-egy szóra is rá tudunk keresni. Sőt, mindezt nem csupán regionálisan, hanem országos szinten is megtehetjük!

Így például ha nem zárkózunk el egy esetleges költözéstől sem, akkor akár két legyet is üthetünk egy csapásra azzal, hogy nemcsak helyben, hanem országosan keresünk!

Mindezt totálisan ingyen!

Végezetül fontos szempont az is, hogy a fent említett oldal teljesen ingyenesen biztosítja a szolgáltatásait az álláskeresők számára, ami valljuk be hatalmas segítséget jelent akkor, amikor minden egyes forintot igyekszünk a lehető legjobban megfogni, hiszen fogalmunk sincs, hogy mikor érkezik a számlánkra bármilyen bevétel is.

Éppen ezért fontos megnézni, hogy a kiszemelt portál akar-e rólunk pénzt legombolni, és ha igen, akkor érdemes azonnal másikat keresni, akár a PecsAllas.hu oldalt is!

(PR-cikk)