Miért a mechanikus és az elektronikus rendszerek kombinációja a legjobb megoldás az autótolvajok ellen?

2017. november 14. - 08:59

Bizonyára Ön is hallott már ama köztudatban elterjedt nézetről, miszerint ellophatatlan autó nincs? Ez nem minden esetben igaz, hisz az autótolvajok dolgát bizony meg lehet nehezíteni pár jól bevált módszerrel. Az egyedülálló és leküzdhetetlen VAM biztonsági rendszer segítségével könnyedén megvédheti luxusautóját, középkategóriás gépjárművét vagy akár jó öreg Fabiáját. 

Miért a mechanikus és az elektronikus rendszerek kombinációja a legjobb megoldás az autótolvajok ellen?

A mechanikus és az elektronikus rendszerek külön-külön nem elegendőek

A mechanikus rendszer csupán odáig védelmezi autóját, míg az autótolvajok fel nem törik, az elektronikus rendszer pedig csak megzavarhatja a tolvajokat. Mechanikus biztonsági rendszerekkel a sebességváltó és a kormány blokkolható, amit viszont nagyon könnyen kijátszanak a tolvajok. Egy másik óriási hátránya, hogy aktiválását a kiszálláskor mindig észben kell tartania, amely időveszteséggel járhat. Amennyiben csupán elektronikus biztonsági rendszerrel szereli fel gépjárművét, a járműfeltörés blokkoló/zavaró eszközökkel könnyen kivitelezhetővé válik az autótolvajok számára.

Az elektromechanikus VAM biztonsági rendszer

Az egyedülálló és leküzdhetetlen VAM biztonsági rendszer az elektromechanikus biztonság elvén alapulva ötvözi a mechanikus és az elektronikus rendszerek előnyeit. Ily módon megvédi gépjárművét bármely autólopási módszerrel szemben.

„A speciális immobiliser (indításgátló) a gépjármű több olyan részét - 6 egységét – blokkolja, amelyre más védelmi rendszer nem képes, például a tengelykapcsoló pedált (kuplungot). Ugyancsak védelmet biztosít a GPS/GSM/GPRS-blokkoló/zavaró eszközök, kódolvasók vagy távvezérlők használatával szemben is. A tolvajoknak akkor sincs esélyük, ha a gyújtáskapcsoló, a motorvezérlő egység, a műszerfal vagy a sebességváltó cseréjével próbálkoznak“ – fejti ki Richard Vámoš, biztonsági szakértő.

További verhetetlen előnye – nem meríti az akkumulátort

A leküzdhetetlen VAM biztonsági rendszer egyik további fontos előnye más védelmi rendszerrel szemben, hogy egyáltalán nem meríti az akkumulátort. Tehát nem kell attól tartani, hogy például az utazásból hazatérve a reptéri parkolóban hagyott autóját nem tudja beindítani a lemerült akkumulátor miatt.

Mi a teendő, ha a VAM rendszert aktiváló dobozkát ellopják vagy elveszett?

Amennyiben a VAM rendszert aktiváló dobozkát ellopják vagy elveszett, egyszerűen helyezze üzembe a másik kazettát, amelyet a biztonsági rendszer megvásárlásakor kapott. Később pedig keresse fel technikusainkat, akik a teljes rendszert újrakódolják és két új kazettát nyújtanak majd át Önnek további használatra.

További információt az eddig leküzdhetetlen VAM rendszerről, amely minden járműbe beszerelhető (kivéve a 2000 előtt gyártott járműveket és a veteránokat az elégtelen elektronikus rendszer miatt) a következő oldalon talál: www.autoalarm-vamos.sk.

(PR-cikk)