Miért vallott szerelmet Ficónak Szijjártó?

Barak László | 2022. december 7. - 16:08 | Vélemény

Csak a nagyon hülyék és a szemellenzős politikai cselédek képesek azon élcelődni, sőt duzzogni, hogy Szlovákia külügyminiszterének, Rastislav Káčernek nem igazán smakkolt a magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter és Robert Fico randija. Meg az sem, hogy a magyar külügyér az SNS elnökével, Andrej Dankóval is jelképes puszilkodásba bonyolódott a minapi hivatalos szlovákiai „turnéja“ idején. Miután Káčerrel négyszemközt is tárgyalni volt kénytelen és a visegrádi országok külügyminisztereivel is egyeztetetnie kellett. Ne feledjük, elvileg a magyar kormány hivatalos szövetségeseiről van szó.

Miért vallott szerelmet Ficónak Szijjártó?
Fotó: Facebook

Mármost bármerről is vizsgálódunk, a jelenlegi magyar kormánynak a regnáló szlovák kormány a hivatalos partnere. És távolról sem ennek a kormánynak az egyik legádázabb ellensége, Robert Fico az. Aki napi rendszerességgel köpködi tele a sajtó meg a szlovák kormánykoalíció, vagyis az Orbán-kormány aktuális szövetségeseinek levesét. Egy olyan politikussal bratyizni és bájcsevegni tehát, mint amilyen Fico, enyhén szólva is udvariatlanság. Szigorúbb mércét alkalmazva pedig rátarti bunkóság a szlovák kormánykoalícióval szemben. Akkor is, ha egyértelmű, hogy Fico kutyaszorítóban van, tulajdonképpen az életéért, de legalábbis a privát szabadságáért kénytelen viaskodni...

Van itt azonban mindennek tetejébe egyéb szempont is. Ugye világos a szlovmagy közélet történéseit követők számára, hogy annak idején miért rugdalták Bugár Bélát politikai sírba a Magyar Közösség Pártja politikusai és karaktergyilkolászásra használt propagandistáik? Bizony hogy konkrétan azért, mert pártja, a Híd együtt kormányzott Ficóékkal és az Andrej Danko fémjelezte Szlovák Nemzeti Párttal. Talán nem ezt a szövetséget minősítette „Smer vezette maffiakormánynak“ a választási kampányban a szlovákiai magyar politikai osztály és legvérmesebb választóik tekintélyes hányada? Dehogyisnem! Most viszont már ez a címeres maffiózónak minősített Fico egyszeriben Szijjártó szerint is kiérdemli a magyar emberek tiszteletét? Mert kormányfőként úgymond, „jelentősen hozzájárult a két ország kapcsolatának javításához”…? No és a Béla, a Bugár talán a két ország kapcsolatának rongálásán ügyködött, vagy mi?!

Ugyan már, ilyesmit esetleg a nagyon hülyék vagy a szemellenzős politikai cselédek gondolhatnak komolyan. Ugyanazok, akiknek nem egyértelmű, hogy Ficónak csak azért vallott szerelmet Szijjártó, mert Magyarország aktuális kormánya körül az Európai Unióban, sőt, világszerte elfogyott a levegő... Egy fuldokló pedig az utolsó szalmaszálba is belekapaszkodik, hogy az életét mentse...!