A migráns az új cigány

Csehszlovák Kém | 2017. január 4. - 08:41 | Vélemény

Magyarországon romát ölt meg tulajdonát védve egy fehér férfi, ezúttal egy arab késelt halálra egy őt kirabló fehér embert. Szerintetek melyik tettest ítélik el jogerősen?

A migráns az új cigány
De, ha lángos, akkor kereszténység?

Migráns késelt Lengyelországban, a lengyel hazafiak szétverték a kebabost - üvölt az éppen cukisodó Jobbik stratégiai partnerszervezetének, a HVIM Felvidék csoportjának weblapján.

A cikk címéből annyit biztosan megtudott az olvasó, hogy egy “21 éves lengyel fiatalembert” megkéseltek a lengyelországi Elk településen működő kebabos “észak-afrikai dolgozói”. Sokkal többet nem tudhatott meg az olvasó más híroldalakról sem. Sőt: valamilyen rejtélyes ok miatt olyan lendülettel hozta az egész Magyar nyelvű pártsajtó és álellenzéki felületei a hírt, mintha ezzel az egyedi esettel megérkezett volna Kelet-Európába a “migránsválság”. Bullshit!

De hát miről is volt szó? Két büntetett előéletű lengyel huligán szilveszter napján lopni próbált az említett kebabos helyről, majd miután szóváltásba keveredtek, az egyikük petárdával “köszönt be” a helységbe. A szájkaraté a szabadban tettlegességgel folytatódott, ekkor késelték meg a sérüléseibe belehaló felelőtlen alakot. A beszámolók jó része “gyilkosságról”, “mészárlásról” (lol) ír, holott annyi biztos csak: dulakodás közben került elő a kés, az eset lehet nem szándékos emberölés is. Még mielőtt valaki rákezdene, hogy a késelőt védem, gyorsan mondjuk ki: két pia ellopásáért nem emberölés a jogos válasz, hanem a rendőri és jogi eljárás.

Merkel késelt? LOL!

Amit viszont kiábrándító: az eset kapcsán kialakult újabb hisztéria. Néhányan egy büntetett előéletű tolvaj és egy késeléstől sem visszariadó ember konfliktusából nagyívű következtetéseket fogalmaznak meg Merkel, német kancellár 2015-ben meghirdetett menekültpolitikája kapcsán. Mintha a kettő között bármiféle összefüggés is lenne. Ráadásul, Lengyelországban, a HVIM Felvidék-féle agyhalottak már iszlám-ellenes jelszavakat skandálnak! Érted: ha kebab, akkor iszlám. De ha lángos, akkor kereszténység?

Vajon a szír háborús menekültekkel kapcsolatban meghirdetett németországi befogadó politika előtt, alatt és után is volt Európa felé irányuló gazdasági migráció? Mi köze van Angela Merkel politikájához, hogy Lengyelországban néhány észak-afrikai fiatal úgy gondolta, szerencsét próbál? Jelzem, ha ezzel a ténnyel bajod van, akkor együtt kéne felháborodnod a brit white trash-sel, akik szerint a lengyel, a szlovák, a magyar és a román londoni gazdasági migránsok minden baj és a brit dicsőség elmúlásának az okozói. Amúgy köpök a csuhásokra, de lángost azért még ehetek

Lengyel tolvaj > tunéziai késelő?

De ne lépjünk azon se túl, hogy akik most annyira fel vannak háborodva, máskor nagy hangon ünneplik az önbíráskodást. Például a magyar szélsőjobb különítményei, akik úgy is képesek voltak embert ölni, hogy áldozataik nem adtak rá okot. Békésen aludtak ágyukban, amíg rájuk gyújtották a házat. Egyetlen “bűnük” roma származásuk volt. Vagy emlékeztek még a borba fagyállót öntő borászra, aki így próbálta tulajdonát védeni és véletlenül megölt vele egy embert? Valóságos népünnepély kerekedett az ügyből, gyűjtést szerveztek, végül a tettest felmentették.

Másnap, a lengyelországi kistelepülés 200-300 lakója érezte úgy, “hogy az igazságszolgáltatást nem bízza a hatóságokra és kivonultak az utcára, hogy a büntetett előéletű tolvajok mellett demonstráljanak. Az esemény egyébként zavargásokba torkollott, a magukról megfeledkezett emberek randalíroztak az utcákon, összetörték a kebabos helységet is, ahol néhány napja még mondhatták azt is, hagyma-csípős-minden mehet. Hja, nehéz egy náci élete - akkor is, ha megéhezik.

Ha fehér öl - nincs probléma?

A két eset összesen annyiban különbözik, hogy míg Lengyelországban a fehér többségi társadalom tagja az áldozat, Magyarországon az elkövető volt. A Kiállok a Borosgazda mellett Facebook csoport majdnem hatvanezer lájkolója között találunk borászokat, politikusokat, ügyvédeket, színészeket. A csoport összegyűjtötte a borosgazda perköltségét is, amelyet büszkén hirdettek oldalukon. Másodfokon felmentették az első fokon hét évre ítélt gazdát. A lengyelországi eset egyelőre még friss, de az már látszik, hogy a szélsőjobb arcok ezúttal nem az elkövetőt védik.

Mi pedig, kedves olvasó, levonhatjuk a tanulságokat: az egyébként masszívan rendpárti, önvédelmet támogató nácik hogyan váltak percek alatt önmaguk paródiájává, amikor egy tolvajt védenek.

Persze, igaz az az állítás is, hogy a fehér faj felsőbbrendűségét képviselő alakok a maguk módján következetesek: teljesen mindegy, hogy te vagy a gyilkos vagy a tolvaj, ha fehér vagy, kiállunk melletted. Csak a “kultúrájukat” ápolják.

Amúgy pedig nincs itt semmi látnivaló, egy ember túlságosan felpörgette magát, leszúrt egy tolvajt. El kell ítélni.