Mikas: A Közegészségügyi Hivatalt ne rángassák bele a politikába!

2021. október 21. - 11:57 | Belföld

A Közegészségügyi Hivatal felszólított mindent politikust, hogy a hivatalt ne rángassák bele a nyílt politikai csatározásaikba – tájékoztatta a TASR-t Daša Račková, az ÚVZ szóvivője.

Mikas: A Közegészségügyi Hivatalt ne rángassák bele a politikába!
Ján Mikas (TASR)

„A közegészségügyet sokszor inkorrekt, megengedhetetlen módon emlegetik a politikai viták során. Nem érdemlünk ilyen támadásokat” - jelentette ki Ján Mikas országos tiszti főorvos. Emlékeztetett, hogy az ÚVZ és regionális hivatalai a törvények és az érvényben levő rendeletek alapján végzik a munkájukat és teljesítik kötelességeiket.

„Nem akarunk részt venni a politikai csatározásokban. A mi feladatunk az emberek egészségének és életének védelme, és ennek maximálisan igyekszünk eleget tenni a világjárvány kezdete óta. Arra kérjük a politikusokat, tartsák ezt tiszteletben” - tette hozzá Mikas. Egyúttal felszólította őket arra is, hogy ha valóban fontos nekik a választóik élete és egészsége, akkor támogassák a koronavírus elleni oltást. „A jelenlegi járványhelyzetben így tudnak a legtöbbet segíteni az országnak” - szögezte le Mikas.

TASR