Mikor készül el az R7-es? A jövő a megmondhatója

2017. október 26. - 18:36 | Belföld

A pozsonyi körgyűrű építése elől minden akadály elhárult, az összes szakasza építhető állapotban van, az érvényes építési engedélyek a rendelkezésre állnak - erősítette meg a már korábban is elhangzott tételt a közlekedési minisztérium vezetője. 

Mikor készül el az R7-es? A jövő a megmondhatója
Fotó: TASR

Érsek Árpád szerint állandó nyomást gyakorolnak a beruházást megvalósító gazdasági szereplőre, hogy az teljes erőbedobással lásson a munkához.

A szaktárca irányítója ennek ellenére nem tudja megmondani, hogy a terveknek megfelelően 2020-ig be tudják-e majd fejezni a D4-es autópályát – ami Horvátjárfalut (Jarovce), Pozsonyivánkát (Ivanka pri Dunaji) és Récsét (Rača) köti össze, illetve az azt Pozsonypüspökinél keresztező R7-es gyorsforgalmi utat – ami pedig a fővároshoz tartozó Főrévet (Prievoz) fűzi egybe Kötészerrel (Ketelec), Dénesdtorcsmisérddel (Dunajská Lužná) és Gellével.

Ez egy nehéz kérdés, amire majd a jövő fogja megadni a választ” - véli Érsek. A hidas miniszter nem is rejti véka alá, hogy a térség súlyos közlekedési helyzetére tekintettel az R7-es kivitelezése a legégetőbb feladat, hiszen ahogy mondja, Somorja irányából "kritikus a helyzet, a kocsik órákon keresztül vesztegelnek a végeláthatatlan dugókban". Érsek tudja, mit beszél, ő maga is a 13 ezer lakosú település lakosa.

(sp/para)