Mikuláscsomagokkal lepték meg a dunaszerdahelyi gyermekotthon lakóit

2020. december 7. - 19:01 | Régió

Nagy örömmel fogadták a mikuláscsomagokat a gyerekek a dunaszerdahelyi Nefelejcs utcai gyermekotthonban.

Mikuláscsomagokkal lepték meg a dunaszerdahelyi gyermekotthon lakóit
Fotók: a szervezők

A jótékonysági akció ötletgazdája, Oszkó Viktória elmondta, nem újdonság számára a jótékonykodás. „Nyáron költöztem ide, Dunaszerdahelyre Magyarországról. Ott minden évben kezdeményeztem gyűjtést a gencsapáti gyermekotthon javára. Mivel én is állami gondozott voltam, tudom, hogy az ott élő gyermekek hogyan élnek és mire van szükségük. A költözésem után sem szerettem volna ezzel felhagyni, ezért a dunaszerdahelyi Nova Fitness vezetőjétől kértem segítséget, sőt a Fifi lufis bolt is külön közreműködött” – mondta megkeresésünkre Viktória.

A segíteni szándékozók még mikulás előtt sorra vitték az összeállított kis csomagokat Viktóriának. „Nagyon gyorsan elterjedt a jótékonyásági akció híre, és rengetegen jelezték, hogy szívesen segítenének. Vasárnap elvittük a csomagokat a Nefelejcs utcai otthonba, de a járványhelyzetre való tekintettel azokat az udvaron tettük le a gyerekeknek” – folytatta.

A fennmaradó csomagokat rászoruló családokhoz juttatják el, elsősorban olyanokhoz, akik idén nem tudják ajándékkal meglepni gyermekeiket.

„Nagyon szeretném, ha a jótékonysági akciónkból hagyomány válna, és minden évben meg tudnánk lepni a gyermekotthon lakóit. Jól tudom, milyen az, amikor nincs, éppen ezért most annál nagyobb öröm számomra, hogy támogathatom őket” – hangsúlyozta a szervező.


(fl)