A Mikulást várták, a NAKA kopogott: szexmunka és drogkereskedelem gyanúja miatt 14 embert letartóztattak

2023. december 10. - 08:58 | Régió

Szexmunkások illegális közvetítésével és kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnbanda tagjait vette őrizetbe a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) Mikulás napján.

A razzia Vágbeszterce (Považská Bystrica) környékén, valamint Trencsénben és Bánovce nad Bebravou-ban zajlott, közel két éven át készültek rá az elitrendőrök. 14 személyt tartóztattak le, közülük 12 ellen indítványozták az előzetes letartóztatást.

Michal Slivka rendőrségi szóvivő a Joj Televíziónak elmondta, az akció keretében 15 helyet tartottak házkutatást és 14 egyéb területet kutattak át.

A gyanú szerint a szervezett bűnbanda tagjai drogkereskedelemmel és prostitúcióval foglalkoztak. Egyelőre 58 nőről tudni, akit szexmunka céljából foglalkoztattak. Bilincsben végzete az egykori alvilági figura, Rudolf Zúbek is, akit korábban maffiagyilkosságért ítéltek el.

Zúbek most azt állítja, normális körülmények közt működtetett erotikus szalont, elutasítja a vádat, miszerint prostitúcióval foglalkoztak, és azt is, hogy bármi közük lenne a drogokhoz.

A rendőrség viszont komoly bizonyítékokkal rendelkezik. A gyanú szerint a felvásárolt kábítószert kisebb drogdílereken keresztül árulták.


(noviny.sk)