Mikulec cáfolja a Ľudovít Makóval kapcsolatban felmerült megállapodás gyanúját

2021. május 30. - 15:53 | Belföld

Roman Mikulec belügyminiszter cáfolta, hogy lett volna olyan megállapodás, miszerint Ľudovít Makó társult a SIS-hez 20 millió euróért cserébe. Ezt a Markíza Na telo című műsorában mondta.

Mikulec cáfolja a  Ľudovít Makóval kapcsolatban felmerült megállapodás gyanúját
Roman Mikulec (TASR)

A belügyminisztérium vezetője cáfolta azt a gyanút is, hogy a nyomozók manipulálták volna a bizonyítékokat A Tisztítótűz és a Júdás fedőnevű akciók esetében.

Elmondása szerint a bűnüldöző hatóságok többször ellenőrzött bizonyítékok alapján járnak el.

„Az összeesküvéseket nem kommentálom, maradjunk a bizonyítékoknál”

– tette hozzá Mikulec.

Nem fél attól, hogy jelenleg nagy ügyeket manipulálnának. Rámutatott, hogy például a fogva tartásról előzetes és másodfokú bíróságon is ugyanúgy határoztak, és nem kívánja, a bírósági döntéseket megkérdőjelezni.

Hozzátette, hogy a SIS jelentése konkrét rendőröket említett, akiknek befolyásolhatták a nyomozást. Tagadja azonban, hogy a találkozó élő ügyeket érintett volna.

Mikulec azt is hozzátette, hogy a SIS-nek korábban voltak információi a szlovákiai maffia működéséről, de nem tettek semmit.

Denisa Saková (Hlas) azt állítja, nincs szó összeesküvésről, hanem Boris Kollár parlamenti elnök és Peter Pčolinský parlamenti képviselő szavai alapján járnak el.

Peter Pčolinský testvére, Vladimír Pčolinský jelenleg őrizetben van.

Arról a gyanúról is beszélt továbbá, mely szerint egyes nyomozók befolyásolják némely tanú vallomásait úgy, hogy azok egyformák legyenek. Hozzátette, hogy ilyen botrány a biztonsági erőknél az elmúlt 30 évben nem volt.

(aktuality.sk)