Mikulec és Hamran is megjelent a pozsonyi derbin, a Slovan ultrái viszont még a koreóval is eltaknyoltak

2022. július 27. - 23:51 | Sport

A meccs után autóbuszok vártak a Fradi szurkolóira, hogy elszállítsák őket a vasútállomásra.

Mikulec és Hamran is megjelent a pozsonyi derbin, a Slovan ultrái viszont még a koreóval is eltaknyoltak
Fotók: Szinghoffer Mátyás (További felvételekért kattints!)

Délután öt óra környékén érkezett meg a magyar szurkolókat szállító vonat az újvárosi (Nové Mesto) vasútállomásra. A szurkolók hangos skandálásba kezdtek, és petárdákat is durrogtattak.

Több száz rendőr várt rájuk, akik nem hagyták őket szabadon vonulni, vagy átjutni a Slovan stadionjába. Itt zajlott tulajdonképpen az elsődleges ellenőrzés.

Mindeközben a Slovan ultrái amiatt dünnyögten a Facebookon, hogy az UEFA letiltotta a koreójukat. Egy hatalmas transzparenst készültek kifeszíteni a stadion C szektorában, és már előre jelezték, hogy minden széken találnak majd az érkezők egy kartont, amit a meccs elején kell a magasba emelniük.

A koreográfiával a budapestire akartak reagálni, a hatalmas transzparensen pedig az 1848-as, 1920-as, 1992-es és 2022-es évszámok szerepeltek azzal, hogy "Our History - Our Victories", ami nagyjából annyit tesz, hogy "Történelmünk - Győzelmeink", bár az ultrák oldalán ez egy izmos hibával jelent meg (Our History Are Our Victories). Közlésük szerint az UEFA ezt tiltotta le, a stadionba így nem vihették be. Megjegyezték mindenesetre, hogy: "ha már Szlovákia és a nemzete fontos dátumairól való megemlékezés problémát jelent az UEFA disznói számára, mi lesz a következő, betiltják a himnuszunk éneklését?"

Hat óra környékén érkeztek meg a szurkolókat szállító első autóbuszok a stadionhoz, ott pedig ekkorra már felállt a rendőrsorfal, rendőrkutyákkal és vízágyúkkal is vigyáztak a rendre. A helyszínen megjelent Roman Mikulec belügyminiszter és Štefan Hamran országos rendőrfőkapitány is. Különösebb probléma nem történt, ami a hatóságok felkészültségét dícséri.

Kapcsolódó cikk a mérkőzésről:

BL-selejtező: Slovan-Fradi 1-4 - A hajrában büntettek Pozsonyban a zöld-fehérek!

A mérkőzés után, körülbelül fél tizenegykor ugyanaz volt a "koreogrfáia" a stadionnál, mint előtte, a Fradi-szurkolókra a rendbontás megelőzése érdekében buszok vártak, azokkal szállították vissza őket az újvárosi vasútállomásra.

Éjfél után a pozsonyi rendőrség arról számolt be a Facebookon, hogy nem tapasztaltak közrendzavarást:

(parameter)