Mikulec így reagált a Pozsonyban történt lövöldözésre

2022. július 17. - 18:21 | Belföld

Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter elutasítja a tűzoltók és rendőrök elleni támadásokat, akik küldetése, hogy másokon segítsenek. Így reagált a közösségi hálón a vasárnap reggeli pozsonyi incidensre, mely során meglőttek egy tűzoltót.

Mikulec így reagált a Pozsonyban történt lövöldözésre
Roman Mikulec (TASR)

„A tűzoltók, rendőrök, de a hegyi mentők is nap mint nap mások életéért küzdenek. Kevesen tudatosítják, hogy minden akció, bevetés során az életüket kockáztatják“ – írja Mikulec.

Hozzátette: vasárnap délelőtt Štefan Hamran rendőrfőkapitány értesítette őt a Pozsonyban történtekről.

„A pozsonyi Egyetemi Kórházban lőtt sebbel műtötték meg a tűzoltót, köszönöm az egészségügyi személyzet elkötelezettségét és odafigyelését. A sérültnek mielőbbi gyógyulást kívánok!“ – szerepel a belügyminiszter posztjában. Hozzátette azt is, hogy a jelenlegi információk szerint a tűzoltó stabil állapotban van.

A rendőrség tájékoztatott róla, hogy Pozsony újvárosi városrészébe mentek ki a tűzoltók reggel nyolckor, amikor riasztották őket is a lövések miatt. Miután ugyanis a tűzoltók a helyszínre érkeztek, valaki tüzet nyitott rájuk és az egyiküket eltalálta. A tűzoltó a kezén sérült meg.

TASR