Mikulecék csípőből válaszoltak Fico vádaskodásaira

2022. augusztus 17. - 15:45 | Belföld

A belügyminisztérium nyomatékosan elutasítja a Smer-SD vádaskodásait, amik szerinte kitalációk és semmilyen valóságalapjuk nincs.

Mikulecék csípőből válaszoltak Fico vádaskodásaira
Roman Mikulec (Fotó: TASR)

„Az adott politikai párt elnöke nyilvánosan hazudik, képzelgéseit pedig tényként mutatja be. A helyzet azonban az, hogy jelöltjei atrocitásokról tanúskodnak, amelyek akkor történtek, amikor a Smer-SD is a kormány részét képezte” – nyilatkozta Zuzana Eliášová, a belügyminisztérium szóvivője.

A minisztérium folyamatosan hangsúlyozza, hogy a rendőrség hosszú évek után szabadon járhat el. „Ennek bizonyítéka, hogy a kormányzásuk idejéből 17 személyt jogerősen elítéltek, kilenc esetben 25 személy ellen emeltek vádat, további 17 személyt pedig folyamatban lévő büntetőeljárásban kezelnek vádlottként” – tette hozzá a szóvivő.

Emlékeztetett rá, hogy egyéb személyek mellett Robert Ficót is bűnszervezet alapításával gyanúsítják. „A büntetőjogi szervek megfélemlítve vannak tőle, ezért az elnök úr tovább folytatja tetteinek prezentálását” – mondta Eliášová.

A minisztérium továbbá rámutat, hogy Fico tagadja azoknak az aranyrudaknak a létezését, amiket Kajetán Kičura, az Állami Tartalékalap egykori vezetőjének a széfjében találtak. „A folyamatok kétségbe vonását, valamint a hamis valóság terjesztését a minisztérium a múltból származó súlyos gyanúk eltussolásai kísérletének tekinti” – tette hozzá a szóvivő.

A Smer szerdán szabotázs gyanújával büntetőfeljelentést tett a Főügyészségen. Fico szerint az eljárás bizonyos személyek szélesebb körét, köztük a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozóit is érinti.


TASR/para