Milan Belica hatodszor is megpályázza Nyitra megye megyefőnöki posztját

2022. augusztus 10. - 18:14 | Régió

Milan Belica, Nyitra megye jelenlegi elnöke ismét megpályázza a posztot, immár hatodszor.

Milan Belica hatodszor is megpályázza Nyitra megye megyefőnöki posztját
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Indulását szerdán jelentette be, mint mondta, azután döntött így, hogy a politikai paletta számos szereplőjével tárgyalt megyei és országos szinten is. A további részletekről hamarosan tájékoztat. Belica elmondta, alapvetően a rendkívül bonyolult szlovákiai és európai társadalmi helyzet motiválja.

„Már a múltban is több alkalommal irányítottam Nyitra megyét viharos társadalmi és gazdasági körülmények között. Köszönhetően az észszerű gazdálkodásnak a megye jó anyagi helyzetben van, és tartalékai is vannak, hogy megbirkózzon a jelenlegi és a várható komoly, egzisztenciális kihívásokkal”

– jelentette ki.

Milan Belica már több mint 20 éve megyeelnök, az egyetlen, akit a megyerendszer 2001-es létrehozása óta mindig újraválasztottak. Rajta kívül harcba száll a posztért Martina Holečková jelenlegi megyei képviselő, akit egy széles, kilenctagú jobboldali koalíció támogat, továbbá Branislav Becík, Udvard (Érsekújvári járás) polgármestere, a Hlas-SD jelöltje. Indul a posztért Milan Španír jogász, az ĽSNS jelöltje, Csenger Tibor jelenlegi megyei alelnök, vállalkozó, a Szövetség jelöltje, Karol Spišák, a nyitrai Régi Színház igazgatója, valamint civil jelöltként Martin Kusenda.

TASR