A miloslavovi eset után a felügyelőség vizsgálja a rendőrség tevékenységét, Mikulec ígéri, nem söprik szőnyeg alá az ügyet

2022. január 18. - 12:58 | Belföld

Grendel Gábor (OĽaNO), a parlament alelnöke szerint a rendőrség már azelőtt büntetőeljárást indított a miloslavovi (Annamajor – Szenci járás) gyermekbántalmazással kapcsolatban, hogy az eset medializálva lett volna.

A miloslavovi eset után a felügyelőség vizsgálja a rendőrség tevékenységét, Mikulec ígéri, nem söprik szőnyeg alá az ügyet
Fotó: Szinghoffer Mátyás

A parlament védelmi bizottsága kedden ülésezett az üggyel kapcsolatban, amelyen Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter és a rendőrség képviselői tájékoztatták a bizottság tagjait. A belügyminiszter mindenkit biztosított afelől, hogy az ügyet alaposan kivizsgálják. Fontosnak tartja továbbá, hogy a helyi rendőrök elmúlt két évi tevékenységét kivizsgálja a felügyelői bizottság.

Juraj Krúpa (OĽaNO), a bizottság elnöke szerint a mentőket a gyanúsítottak riasztották, és mielőtt az megérkezett volna, a rendőrök már a helyszínre értek. Ekkorra a gyanúsítottak már kitalálták a saját történetüket, amit a rendőröknek el is mondtak. Az áldozatot kórházba szállították, de mivel alkoholmérgezést szenvedett, csak következő nap tudták kihallgatni.

Denisa Saková, a bizottság alelnöke az esettel kapcsolatban rámutatott a kerületi és járási rendőrkapitányságok nyomozóinak aránytalan leterhelésére. Mivel egyre nő az otthoni erőszak, bízik benne, hogy a rendőrség vezetősége megerősíti a kapacitásokat, és nem csak a korrupciós és gazdasági bűncselekmények kivizsgálására fog összpontosítani.

Marián Saloň (Smer) képviselő szerint a rendőrség korábban nem értesült hasonló bűncselekményekről. Szerinte ilyen esetekről az iskolákat és a községi hivatalokat is értesíteni kellene.

Korábban már megírtuk, hogy január 2-án délután a kislány egy barátnőjével ment el otthonról, azzal, akivel az iskolában is egy padban ül. A kislány délután háromkor beszélt még telefonon az édesanyjával, azt mondta, merül le a telefonja, ezért kikapcsolja, és majd csak akkor kapcsolja vissza, mikor már megy a vonatra. Az édesanyja viszont este hétkor hiába várta őt, nem érkezett a vonattal. Nem tudta őt elérni, később pedig a rendőrség jelezte, hogy kórházba szállították meztelenül és sérülten.
A kislány arra emlékezett, hogy valakinek a partiból kiöntötte a kofoláját, ez váltotta ki a retorziót. A tőle évekkel idősebb lány alkoholt öntött a szájába, és úgy tartotta őt, hogy azt le is nyelje. A nyilvánosságra került videókon agresszorként feltűnő lány édesanyja rendőr, és a kislányt úgy fogja, hogy hátulról a lábain ül, háta pedig ki van fordulva. A levetkőztetett lányt a nyakánál fogva tartja, haját húzza és közben nevet. A körülöttük állók eközben videóztak és fotóztak. A lányt levetkőztették, telefonját összetörték. Az eset után kórházba került, ahol adtak neki melltartót és pelenkát, mert semmi nem volt rajta. (Teljesen más történetet mesélt a videón agresszorként fellépő lány édesapja.)
Az ügyről érdeklődik a parlament elnöke, és foglalkozni készülnek vele a parlament belbiztonsági bizottáságban is. Az incidens egyik főszereplőjének háza előtt tüntetésre készültek, a rendőrség azonban közbelépett.


(TASR/para)