Milyen büntetést kaphatnak a tinédzserek, akik súlyosan bántalmazták a 11 éves kislányt Miloslavovban?

2022. január 11. - 08:48 | Régió

A Miloslavovban (Annamajor – Szenci járás) történtek országszerte nagy visszhangot váltottak ki a nyilvánosság és a politikusok körében is. A rendőrség további lépéseket tett az ügyben, az áldozat családja pedig egy ismert ügyvédet bízott meg.

Milyen büntetést kaphatnak a tinédzserek, akik súlyosan bántalmazták a 11 éves kislányt Miloslavovban?
Fotó: Szinghoffer Mátyás

A rendőrség először csak rablás ügyében indított eljárást, de fenntartotta az ügy átkvalifikálásának a lehetőségét. Hétfőn Michal Szeiff, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatott, hogy a hatóság védett személy sérelmére elkövetett szándékos testi sértés és garázdaság gyanúja miatt is eljárást indított.

A szóvivő szerint, ha a nyomozás során felmerül a gyanú, hogy más bűncselekményeket is elkövettek, a nyomozó a törvénynek megfelelően jár el, és újabb bűncselekmények elkövetése ügyében is büntetőeljárást indít.

Róbert Bános a Nový Časnak elmondta, hogy ez várható fejlemény volt. A felsoroltak magasabb büntetést feltételezhetnek legalább abból az okból, hogy több bűncselekmény elkövetése esetén a bíróság halmozott büntetést szab ki, amelyben a büntetés felső határa az egyharmadával emelkedik. Az ügyvéd szerint, ha el akarták venni a lány dolgait, akkor rablás bűncselekményéről lehetne szó, amely esetében a büntetés felső határa elérheti a 12 évet. Fiatalkorúaknál az egyes bűncselekményekért kiszabott büntetés megfeleződik.

Az áldozat családja azt a Marek Parát bízta meg az üggyel, aki korábban Marián Kočnert képviselte, az elmúlt időben pedig együtt emlegetik a nevét Robert Ficóval és az ominózus vadászházban készült felvételekkel kapcsolatban. Para jelenleg az ügyirattal ismerkedik, állítása szerint a család több ügyvédet is megszólított, őt konkrétan nem ismerték.

Korábban már megírtuk, hogy múlt vasárnap délután a kislány egy barátnőjével ment el otthonról, azzal, akivel az iskolában is egy padban ül. A kislány délután háromkor beszélt még telefonon az édesanyjával, azt mondta, merül le a telefonja, ezért kikapcsolja, és majd csak akkor kapcsolja vissza, mikor már megy a vonatra. Az édesanyja viszont este hétkor hiába várta őt, nem érkezett a vonattal. Nem tudta őt elérni, később pedig a rendőrség jelezte, hogy kórházba szállították meztelenül és sérülten.
A kislány arra emlékezett, hogy valakinek a partiból kiöntötte a kofoláját, ez váltotta ki a retorziót. A tőle évekkel idősebb lány alkoholt öntött a szájába, és úgy tartotta őt, hogy azt le is nyelje. A nyilvánosságra került videókon agresszorként feltűnő lány édesanyja rendőr, és a kislányt úgy fogja, hogy hátulról a lábain ül, háta pedig ki van fordulva. A levetkőztetett lányt a nyakánál fogva tartja, haját húzza és közben nevet. A körülöttük állók eközben videóztak és fotóztak. A lányt levetkőztették, telefonját összetörték. Az eset után kórházba került, ahol adtak neki melltartót és pelenkát, mert semmi nem volt rajta. (Teljesen más történetet mesélt a videón agresszorként fellépő lány édesapja.)
Az ügyről érdeklődik a parlament elnöke, és foglalkozni készülnek vele a parlament belbiztonsági bizottáságban is. Az incidens egyik főszereplőjének háza előtt tüntetésre készültek vasárnap, a rendőrség azonban közbelépett.


(Čas.sk)