Milyen hatással volt a szlovák gazdaság tartópillérére a pandémia?

2022. január 14. - 13:57 | Belföld

Csaknem két éve problémákkal küzd a szlovák gazdaság tartópillére: az autóipari szegmens több tízezerrel kevesebb embert foglalkoztat, a bruttó hazai termék nem tizenöt, hanem tizenkét százalékát adja, és az exportban is mintegy hét százalékkal gyengült.

Milyen hatással volt a szlovák gazdaság tartópillérére a pandémia?
Fotó: TASR - illusztráció

Nemcsak a 2020-as év volt nagy csapás az autóipari szegmens számára, 2021-ben ugyanis az autógyártóknak a pandémia mellett a chiphiánnyal is szembe kellett nézniük. A Pénzpolitikai Intézet (IFP) szerint gazdaságunk mintegy 1,2 milliárd eurót veszít ezáltal, de egyes elemzők a kétmilliárdos hiányt sem tartják kizártnak.

A szegmens gyengülése az utóbbi időszakban nem meglepő, figyelembe véve, hogy az elmúlt egy évben a Volkswagen, a Jaguar Land Rover és a Stellantis is kénytelen volt egy időre leállítani a gyártási folyamatot. Meglepő tény viszont, hogy 2020-hoz képest nőtt tavaly az autógyártás: a Szlovák Autóipari Szövetség becslései szerint 2021-ben több mint egymillió járművet gyártottunk.

„Több mint egymillió autót gyártottunk. Az ezer lakosra jutó legyártott járművek számában továbbra is világelsők vagyunk. Tavaly ez 184 autó volt” – mondta el a sajtótájékoztatón Alexander Matušek, az egyesület elnöke.

„Összességében ezek a számok optimizmusra adnak okot, figyelembe véve a világjárvány által okozott nehéz időszakot és a beszállítási problémákat” – emelte ki Matušek.

Idén a Volkswagent is különösen érintette a chiphiány. Az autógyár tavaly tavasztól folyamatosan küzd a logisztikát és a termelés folyamatosságát érintő problémákkal. A vállalat szóvivője, Lucia Kovarovič Makayová a HNonline-nak elmondta, a nehéz időszak ellenére is sikeres időszakot tudnak maguk mögött.

„A Kia Slovakiának eddig sikerült elkerülnie a gyártás jelentősebb leállítását. A helyzet természetesen folyamatosan változik, ezért azon dolgozunk, hogy a gyártás minél gördülékenyebb legyen” – mondta Tomáš Potoček, a cég szóvivője a lapnak. A Kia az év során modernizálta a Ceed modell egyedi karosszériaváltozatait, és az év végén sikeresen elindította az új generációs Sportage gyártását.

A nagyszombati Stellantis szóvivője, Peter Švec elmondta, 2020 végén azt hitték, hogy túl vannak a legrosszabb éven, de aztán jött 2021. A Peugeot 208 és a Citroën C3 gyártásának aránya évközi viszonylatban romlott. Összesen 314 000 jármű került le a gyártósorokról, ami körülbelül hat százalékkal kevesebb az előző évhez képest. Ennek ellenére tavaly a Stellantisnak sikerült új gyártási programot és 180 millió eurós finanszírozást szereznie az anyavállalattól.

Viszonylag sikeresen kezelte a kialakult helyzetet a legfiatalabb autógyár is. A Jaguar Land Rover sem hozta még nyilvánosságra a konkrét gyártási adatokat, az viszont tény, hogy kiemelkedően nagy volt a kereslet a Defender iránt.


(HNonline.sk)