Milyen tennivalóid vannak a webáruház-készítés során? 

2021. október 17. - 10:48

2021-ben az e-kereskedelem még mindig töretlen. Nem véletlen, hogy még mindig egyre többen és többen vágnak neki az online értékesítésnek, amelynek alapja egy professzionális webáruház. 

Bár a webáruház-készítés manapság már nem egy túl bonyolult dolog, ha tényleg működő és jól felépített honlapot szeretnénk, akkor számos dolgot figyelembe kell venni. Nulladik lépésként érdemes mindent alaposan megtervezni! 

De vajon mire figyeljünk, ha webáruházat szeretnénk indítani? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat! 

Milyen tennivalóid vannak a webáruház-készítés során? 

Kezdeti lépések

Az első és legfontosabb kérdés: mit is áruljunk a webáruházban? Ha már van terméked, akkor könnyebb dolgod van. Ha még nincs, akkor sincs semmi veszve, de előbb ezt kell kitalálnod. Hogy mitől lesz jó a terméked, erre nehéz választ adni, de ha kedvező árú, egy szűk rétegnek szól, alacsony kockázattal jár az értékesítése és a hagyományos boltokban nehezen szerezhető be, az már jó kiindulópont lehet.

Fontos még átgondolni, hogy egyedi fejlesztésű vagy előfizetéses webshopot szeretnénk. Természetesen mindkettőnek megvannak az előnyei, hátrányai.

Az egyedi fejlesztésű webáruház előnyei, hogy a saját igényeidre szabva készülnek el, ám sokkal több időt és pénzt vehet igénybe. Az előfizetéses webáruház ezzel szemben olcsóbb, ám gyakran le kell mondanod az elképzeléseidről, és kompromisszumokat kell kötnöd.

Ne feledkezz meg a marketingről

A weboldal tulajdonképpen egy marketingeszközként funkcionál, ezért érdemes ebből a szemszögből megközelítve is átgondolni, hogy a weboldal-készítés során mik kerüljenek bele.

Egyrészt a weboldalon jó, ha van hírlevél-feliratkozási lehetőség, illetve elérhetővé tesszük a közösségi oldalaink linkjét. Lehetséges, hogy elsőre nem vásárolnak tőlünk, de ezeknek köszönhetően később is tudunk velük kommunikálni, ez pedig hamar vásárlóvá változtathatja a felhasználókat.

Fontos még, hogy pontosan lássuk, a vásárlók mit csinálnak a weboldalon, milyen oldalakat, milyen termékeket néznek meg. Épp ezért van szükségünk a Google Analytics-re, amely elérhetővé teszi számunkra ezeket az információkat.

További hasznos tippek

Természetesen ez még nem minden. Számos egyéb apróságot kell még végiggondolni, mielőtt belevágunk egy webáruházba:

  • A tárhely és a domain elengedhetetlen a weboldalhoz. Alaposan nézzünk körül a tárhelyszolgáltatók között, hiszen nagyobb terhelés esetén nem biztos, hogy webáruházunk ki fogja tudni szolgálni a felhasználókat.

  • Mivel manapság egyre többen fizetnek az online rendelés során bankkártyával, ezért jó, ha erre tudunk lehetőséget biztosítani a webáruházunkban.

  • Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a webáruháznak vannak bizonyos kötelezettségei, amelynek során fel kell tüntetni bizonyos információkat (pl. Általános Szerződési Feltételek). Járjunk utána, hogy milyen kötelező információkat kell tartalmaznia az oldalnak!

(PR-cikk)