Milyen volt a 2021-es év? Szlovákiában az emberek majdnem fele legszívesebben elfelejtené

2021. december 30. - 12:13 | Belföld

Szlovákiában az emberek majdnem fele (49 százalék) személyes élete szempontjából rosszabbnak ítéli meg a 2021-es évet, mint amire számított az esztendő elején. Az emberek ötöde ráadásul sokkal rosszabbnak tartja – derül ki a Go4insight ügynökség felméréséből, amit november végén és december elején végzett el ezer 15 és 79 év közötti személy bevonásával.

Milyen volt a 2021-es év? Szlovákiában az emberek majdnem fele legszívesebben elfelejtené
Fotó: Pixabay

A felmérés eredménye szerint a megkérdezetteknek mindössze a 12 százaléka tartja jobbnak az idei évet, mint amire számított, 39 százalékuk számára pedig körülbelül úgy alakult az év, ahogy arra számítottak.

Rastislav Kočan az ügynökségtől megjegyezte, hogy sorozatban másodszor túlnyomóan negatív az adott év értékelése, a tavalyihoz képest viszont valamivel derűsebben tekintünk az idei évre. Akik az elvárásaikhoz képest pozitívan értékelték az évet, főként családi és partneri kapcsolatukból indultak ki. Sokaknál szintén az elégedettség okát jelentette a személyes élet – új élmények és tapasztalatok szerzése, valamint a pénzügyi helyzet javulása.

Akik elvárásukhoz képest negatívan ítélték meg az idei évet, főként a politikai helyzettel, valamint a járvány társadalomra gyakorolt hatásával indokolták válaszukat.


(TASR/para)