Mindeközben egy budapesti kórházban: műtött beteg fizetős szobájában rászakadt az ágyra a plafon

A 444.hu olvasója számolt be a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórházban történtekről.

Mindeközben egy budapesti kórházban: műtött beteg fizetős szobájában rászakadt az ágyra a plafon
Fotó: 444.hu

Egy barátját látogatta meg a kórházban, akit aznap orrsövényferdülés miatt műtöttek.

"Beszélgetés közben észrevettük, hogy vízcseppek csöpögnek a plafonról. Percek múlva már folyt a víz ránk. Ekkor a vizitre érkező orvos mondta, hogy távozzunk gyorsan a kórteremből egy másik szobába. Elkezdtük összepakolni az ételt-italt-ruhákat és minden más személyes tárgyat. Az utolsó pillanatban értem ki a kórteremből mielőtt ránkszakadt a plafon. Mind ezt napi 11000 forint ellenében. Éljen Felcsút, éljenek a stadionok!" - írja Krisztián beszámolója alapján a 444 - "Visszamentem a kis szekrényben hagyott pénzért, személyes tárgyakért és ahogy kiléptem a kórteremből leszakadt a plafon. Arra az ágyra, amin feküdt, így ha ez éjjel történik, nemcsak az orrsövényműtét miatt kellene bent feküdnie."

Estére a 444 megkeresésére reagált maga a kórház is, amely egy váratlan eseménnyel indokolta a plafonomláshoz vezető folyamat beindulását: fagyott (télen).

"Az Ön által leírt esemény – a plafon leszakadása a Bajcsy Kórház Orr-Fül-Gégészet osztályán – előre nem látható műszaki ok miatt történt, ami még nem fordult elő. A levezető csatornában megfagyott a csapadék, és az így keletkezett jégdugó akadályozta a megolvadt hó elfolyását a tetőről. A tető bádogozás erősítésének folyamatát elindítottuk, a hibát minél előbb elhárítjuk. A kórháznak ez a szárnya 1932-ben épült, karbantartása természetesen folyamatos. A kórterem, ahol ezt történt, frissen felújított. A sajnálatos esemény szerencsére személyes sérüléssel nem járt."

(444)