MINDEN EGY HELYEN: Így kell regisztrálni a pápalátogatásra

2021. augusztus 28. - 09:35 | Belföld

A szlovák rendőrség közösségi oldalán magyar nyelven is közzétette a pápalátogatással kapcsolatos tudnivalókat.

MINDEN EGY HELYEN: Így kell regisztrálni a pápalátogatásra

Ferenc pápa szeptember 12-től 15-ig tartózkodik Szlovákiában, látogatásának programja megtalálható itt.

Aki részt venne a nyilvános eseményeken, annak regisztrálnia kell. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókat - melyeket a szlovák rendőrség tett közzé, a szokványos gyakorlattal ellentétben ezúttal magyar nyelven is - változtatás nélkül közöljük:

Kötelező regisztráció a pápalátogatásra

1. Regisztráljon az erre fenntartott honlapon, és válassza ki a rendezvényt, amelyen részt kíván venni. Ha több rendezvényen szeretne részt venni, minden egyes rendezvényre külön regisztráljon (ahány rendezvény, annyi belépőjegy szükséges)

2. Ha Ön rendelkezik oltással, belépőjegyét adatai ellenőrzését követően néhány napon belül az Ön által megadott e-mailcímre küldjük.

3. Ha már regisztrált, de még csak most készül oltakozni, a belépőjegyet az oltást követően kapja meg. Az adatbázist hetente többször, ismételten ellenőrizzük.

4. Ha még csak most készül oltakozni, alább olvashatóak a betartandó időpontok:

  • ha az utóbbi 180 napban átesett a Covid-19 betegségen, elegendő, ha legkésőbb szeptember 1-jén megkapja a Pfizer első adagját

  • augusztus 22-ét követően egy adagos vakcinával való oltakozásra a pápalátogatással kapcsolatban már nincs lehetőség

  • ha két adagos vakcinával szeretne oltakozni, e pillanatban már rendelkeznie kell az első adaggal, és a másodikat legkésőbb augusztus 31-én (a Kassán és Eperjesen megvalósuló rendezvényekre) vagy szeptember 1-jén (a Sasváron megvalósuló rendezvényre) meg kell kapnia

5. Felnőtt beoltott személyek magukkal vihetik a 12. életévüket még be nem töltött, beoltatlan gyermekeiket. Az ilyen csoportok külön szektorokban kapnak helyet. A 12 év feletti gyermekeknek oltással kell rendelkezniük, tehát őket külön kell regisztrálni.

6. Külföldiek és azon szlovák állampolgárok, akik külföldön oltakoztak, hagyják üresen a „Szlovák személyi számmal (RČ) rendelkezem“ rovatot. Ezt követően megadhatják születési dátumukat és feltölthetik európai digitális COVID útlevelüket, amelynek eredetiségét leellenőrizzük.

7. A belépőjegyet nyomtassa ki, ne hagyatkozzon a mobiltelefonra (lemerülhet vagy elromolhat). Ellenőrzés során személyazonosító igazolvánnyal (külföldiek esetében útlevéllel) is igazolnia kell magát.

8. Minden belépőjegy személyre szóló egyedi QR kóddal van ellátva, és nem használható fel ismételten több személy által.

  • Ha valamely konkrét rendezvényre történő regisztrációval kapcsolatosan kérdése van, forduljon a Szlovák Püspöki Konferenciához.

  • Kövesse a leggyakoribb kérdések és válaszok folyamatosan frissített listáját az alábbi linken.

  • A belépőjegyen a QR kódon kívül a konkrét rendezvénnyel kapcsolatos minden fontos információ szerepel (parkolás, közlekedés, a helyszín térképe stb.)

  • Kövesse a rendőrség Facebook oldalát, amely további ügyekben nyújt tájékoztatást (tiltott tárgyak, hogyan essünk át minél gyorsabban az ellenőrzésen, stb.)