Minden negyedik vírusos beteg meghal a nyitrai kórházban

2021. január 25. - 14:20 | Régió

Minden negyedik olyan páciens meghal a nyitrai kórházban, aki pozitív koronavírus tesztet produkál.

Minden negyedik vírusos beteg meghal a nyitrai kórházban
Nyitrán is gőzerővel folyik a tesztelés (TASR)

Milan Dubaj, a kerületi székhely kórházának igazgatója szerint a helyzet fokozatosan stabilizálódott, de az még mindig súlyos.

A helyzet a múlt év végén volt kritikus, amikor a magas betegszám mellett az intézetnek szakemberhiánnyal is meg kellett küzdenie, akik közül sokan nem tudtak dolgozni vagy karanténba kerültek.

"December folyamán több mint 600 koronavírusos beteget ápoltak a kórházban. Akkor a halálozási arány 25-30 százalék volt. Ez azt jelenti, hogy minden negyedik ember nem élte túl a betegséget. Januárban annyiban rosszabbodott a helyzet, hogy már 700-nál is több páciensük van és a halálozási ráta hasonló a decemberihez "- mondta Dubaj.

Januárban már három tömeges tesztelést végeztek Nyitrán és bár a pozitívak száma fokozatosan csökken, de az igazgató szerint ez majd 10- 14 nappal később látszódik meg a kórházi statisztikán.

"Az elmúlt héten kevesebb covidos beteggel foglalkoztunk. Ugyanakkor el kell mondani, hogy azok a páciensek, akik segítségért folyamodnak, nagyon súlyos állapotban veszik fel a kórházunkba."- számol be a nyitrai állapotokról Dubaj.

(TASR)