Mindenhol elindult a tesztelés a Dunaszerdahelyi járásban, vannak, akiket előre engednek

2020. október 31. - 09:32 | Régió

A Dunaszerdahelyi járásban az összes mintavételi állomáson elindult tesztelés. Ahol problémák is merültek fel, hétre sikerült azokat megoldani - árulta el érdeklődésünkre Michal Deraj, a Járási Hivatal elöljárója.

Mindenhol elindult a tesztelés a Dunaszerdahelyi járásban, vannak, akiket előre engednek
Forrás: Covid-19 Dunaszerdahely Facebook-csoport

Közölte ugyanakkor, hogy Dunaszerdahelyen az összes tesztelési helyszínen rendkívül hosszú sorok alakultak ki az első órákban. Mint mondta, előzetesen azt javasolta a polgármestereknek, hogy próbálják idő szerinti beosztás alapján hívni az embereket. Ez több helyen megtörtént, mivel azonban ez nem kötelező érvényű, a reggeli rohamot a városban sehol nem tudták elkerülni.

A falukról bővebb információja nincs. Portálunk úgy értesült, hogy a legtöbb helyen szintén sorok alakultak ki, Dióspatonyban viszont reggel nyolckor alig voltak.

Kaptunk olyan információt olvasóinktól, miszerint bizonyos helyszíneken azt tapasztalták, hogy valakiket külön beengednek a mintavételi helyre. Deraj közölte, nincsenek "protekciósok", az egyes helyeken szolgálatot teljesítő katona koordinálja a beengedést. Azt viszont elképzelhetőnek tartja, hogy olyan személyeket engedtek be, akik elsőbbséget élveznek, tehát mozgássértültek, anyukák a gyermekükkel, állapotos nők vagy idősek, akik részt vesznek a tesztelésen.

(parameter)