Mindenki főnöknek hív - Fico hozzászólt Kočner és Bödör levelezéséhez (VIDEÓ)

Főnök, főni, főnike, így hív engem mindenki - nyilatkozta a legerősebb kormánypárt elnöke egy kérdésre válaszolva, mit szól ahhoz, hogy Marian Kočner a nyitrai vállalkozóval, Norbert Bödörrel váltott titkosított üzeneteiben Robert Ficót többször is főnöknek nevezte.

Mindenki főnöknek hív - Fico hozzászólt Kočner és Bödör levelezéséhez (VIDEÓ)
Fotó: tasr

Robert Fico pénteken hosszasan válaszolgatott az újságírók kérdéseire, annak ellenére, hogy szemmel láthatóan egészségileg nincsen csúcsformában. De ez úgy látszik, jót tesz a közlékenységének, hiszen még a csipkelődősnek elkönyvelhető kérdésekre is hajlandó volt válaszolni. Az egyik ilyen firtatás az volt, amikor az egyik újságíró az iránt érdeklődött, mit szól ahhoz a nyilvánosságra került levelezéshez, amikor tavaly januárban Bödör megkérdezte Kočnertől, hogy tud-e valakit, aki közel áll az Alkotmánybíróság akkori elnökéhez, Ivetta Macejkovához.

„A főnök” – válaszolta Kočner.

„Milyen főnök?” – kérdezte Bödör.

„A miénk. RF” – felelte Kočner.

(A videóban 18:17-től kezdődik a vonatkozó rész.)

Fico ezzel kapcsolatban megnyugtatta a sajtó munkatársait, őt mindenki így hívja. "A kormány tagjai is így neveztek engem. Főnök, főni vagy főnike." Ilyen egyszerű az egész. És ha már ez a kis színes kérdés felmerült, Fico felkérte a kočneres beszélgetések egyik szivárogtatójáként is ismert portált, a DenníkN-t, közölje az egész beszélgetés leiratát, ne csak bizonyos részleteket. "Jelentessék csak meg, mindenki hadd szórakozzon!" - kérte Fico a hírportált.

Az igazi kérdés viszont kimondatlan maradt, vajon a smeres exkormányfő tud-e vigadni ezen az egészen vagy inkább ez kezdte ki az egészségét.

(para/DenníkN)