Mindenki megnyugodhat, Kočner nem úszhatja meg a tárgyalást egy kis Threema nélkül

2019. december 23. - 12:45 | Belföld
Mindenki megnyugodhat, Kočner nem úszhatja meg a tárgyalást egy kis Threema nélkül
Facebook (Daniel Lipšic)

Nem hiába írta a portálunk is, hogy ez a határozat nem aggasztja sem az ügyészt, sem a Kuciak család jogi képviselőjét, Lipšicet, mert úgy vélik, a döntés miatt csupán az eljárás menete változik meg.

Most Lipšic a közösségi oldalán elemzte ki a helyzetet és arra jutott, hogy a bíróság csak azt mondja, abban a formában nem olvassák majd a tárgyalásokon az átiratot, ahogy azt az operatív egységek feldolgozták.

A Kuciak-gyilkosság vádiratának része a Threema alkalmazásban lefolytatott teljes kommunikációt tartalmazó adathordozó. Mivel a bíróság a bizonyítás körébe bevonta az Europolt is magába foglaló közös nyomozócsoport kialakításáról szóló egyezményt, ezért nyilvánvaló, hogy érdeke fűződik ahhoz, hogy kiértékelje azt az eljárást, amivel hozzáfértek a gyanúsítottak kommunikációjához. Az ügyvéd szerint tehát ez azt jelzi, hogy a tárgyaláson is olvasni fogják a threemás szövegeket.

A bazini Specializált Büntetőbíróság szenátusa csütörtökön elfogadta a Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Szabó Tamás és Miroslav Marček ellen emelt vádakat a Kuciak-gyilkosság és Molnár Péter gútai vállalkozó meggyilkolásának ügyében, és kitűzték a főtárgyalás időpontját: A főtárgyalás január 13-án, 14-én, 15-én, 20-án, 21-én és 22-én, valamint február 3-án, 4-én és 6-án lesz.

(DenníkN)