Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

Mindenki nyugodjon le: Kotleba nem fog Szerdahelyen esketni

A parlament elutasította az SaS javaslatát, mely akár egy ilyen abszurd formulát is lehetővé tett volna.

Mindenki nyugodjon le: Kotleba nem fog Szerdahelyen esketni
Illusztráció (Fotó: Pixabay.com)

A jelenleg fennálló törvénykezés szerint csak azok a parlamenti képviselők eskethetnek, akik egyúttal a kommunális politikában is tevékenykednek. Az SaS ezt a jogkört szélesítette volna ki minden parlamenti képviselőre, mivelhogy észlelték az ez irányba mutató "növekvő társadalmi igényt".

Az SaS ezt bármely parlamenti képviselőnek lehetővé tette volna bárhol az országban, mégpedig térítésmentesen. Nem jött be.

Egyébként a javaslatról korábban Sárközy Irén, a Híd képviselője nyilatkozott úgy, hogy az már valószínűleg az első olvasatot sem éli túl, a Híd nem is támogatta.

„Képzelje csak el, ha valakinek az lenne a kívánsága, hogy Marian Kotleba adja őt össze a párjával, mondjuk Dunaszerdahelyen. Én nem szeretném, hogy Kotleba Szerdahelyen eskessen!" - érvelt vele szemben a megkérdezésünkre. Egyúttal úgy vélte, "a parlamenti képviselőnek más a dolga, nem az, hogy párokat házastársaknak nyilvánítson."

(parameter/TASR)