Mindenki nyugodjon le, nem ültet belénk a NATO mikrochipeket, se nanorobotokat a tömeges tesztelésen

2020. október 28. - 13:52 | Belföld

Miután bejelentették a szlovákiai lakosság tömeges országos tesztelését, elkezdett terjedni, hogy a NATO és a szlovák hadsereg vezényletével ilyen módon készülnek nanorobotokat és mikrochipeket beültetni az emberekbe. Ezt azonban az illetékesek cáfolták.

Mindenki nyugodjon le, nem ültet belénk a NATO mikrochipeket, se nanorobotokat a tömeges tesztelésen
Fotó: TASR

Az ezzel kapcsolatos bejegyzés egy Rozhnevané ženy (Felbosszantott nők) nevű csoportból kezdett terjedni október 20-án. A bejegyzés szerint a tömeges tesztelés egy összeesküvés része, melynek az a célja, hogy az 5G hálózat, mikrochipek és nanorobotok útján népirtást kövessenek el, miközben ezeket a pici eszközöket az orrtörlet levétele közben az arra szolgáló pálcával juttatnák a szervezetünkbe, majd miután csökkent a népesség, Szlovákia és Csehország területére 100 millió afrikait költöztethetnek be.

Az álhír egy grafikát is tartalmazott angol szöveggel arról, hogyan is kéne beültetni az orron keresztül a mikrochipet. Az AFP hírügynökség már júniusban cáfolta ezt az álhírt, valamint azt is, hogy az 5G hálózatok bevezetése is összefüggene mindezzel.

Fedor Čiampor, a Szlovák Tudományos Akadémia virológusa ennek kapcsán megjegyezte, hogy ez egy ostobaság, ugyanakkor hozzátette, hogy ha valaki ilyesmit egyáltalán elhisz, akkor bizonyára nehéz meggyőzni az ellenkezőjéről.

A szlovák rendőrség is utalt rá, hogy az álhírek terjesztőinek rendkívül élénk a fantáziája, és legyen szó ez esetben (is) bármekkora abszurdumról, azt mégis továbbosztották vagy 3 ezren.

Ugyancsak badarságnak nevezte az egészet Radovan Javorčík, Szlovákia állandó képviselője a NATO-ban. Leszögezte, a NATO-nak semmi köze sem a tömeges teszteléshez, sem az illegális bevándorlók tömegeihez. "Éppen ellenkezőleg, az észak-atlanti szövetség a tagjainak és partnereinek abban segít, hogy sikerüljön kifedniük az egészségügyi eszközök iránti saját, és kizárólag saját szükségleteiket. Szlovákia ezt az együttműködést például arra használta ki, hogy a katonai teherszállítás keretén belül 70 tonna civil egészségügyi eszközt mozgasson meg a világjárvány első heteiben" - közölte.

(SME)