Mindenkinek el kellett hagynia a Dunaszerdahelyi Járásbíróság épületét

2023. május 17. - 11:20 | Régió

Ismét bombariadó volt a dunaszerdahelyi bíróságon szerdán délelőtt.

Mindenkinek el kellett hagynia a Dunaszerdahelyi Járásbíróság épületét
Fotó: Paraméter - archív

Lelkes István, a járási tűzoltóság igazgatója érdeklődésünkre megerősítette, hogy a bombafenyegetés a Dunaszerdahelyi Járásbíróság épületére is vonatkozott, ezért le kellett azt zárni.

A délelőtti órákban riasztották a rendőri és tűzoltóegységeket a helyszínre, a tűzoltók ilyen helyzetben leginkább asszisztálnak, a rendőrség pedig speciálisan képzett rendőrkutyával és tűzszerésszel vizsgálja át a helyiségeket.

Mária Linkešová, Nagyszombat megye rendőrségi szóvivője közölte, a bejelentés arról szólt, hogy a dunaszerdahelyi, a galántai és a trencséni bíróság épületében van bomba. Az illetékesek az összes járásbíróságot átkutatják, a rendőrség pedig mindent megtesz, hogy kiderítse a bejelentő személyazonosságot.

A Dunaszerdahelyi Járásbíróságon legutóbb alig egy hete, május 11-én volt bombariadó. Ezt megelőzően egy hónappal ezelőtt, április 12-én, valamint február 28-án. Január végén valaki azzal hívta fel a 112-es segélyhívót, hogy bomba fog robbanni a nagyszombati és a galántai kórházban, a szeredi és a Nagyszombati rendelőintézetben, valamint a nagyszombati vasútállomáson. Szerencsére a bejelentés alaptalannak bizonyult mindenhol.

Dunaszerdahelyen azt megelőzően tavaly augusztusban volt bombariadó, mely akkor a Szlovák Takarékpénztár (Slovenská sporiteľňa) bankfiókjait érintette, csak a városban, két héttel korábban viszont a ČSOB, illetve a Prima bank fiókjaiba jelentett be bombát ismeretlen tettes, melyeket akkor országosan át kellett kutatni.


(parameter)