Mindenkit megdöbbentett a 11 éves madari fiú tragikus halála

2017. szeptember 6. - 13:40 | Régió

Fia életét akarta megmenteni, jelenleg pedig a sajátjáért küzd a kórházban egy férfi. Amint arról beszámoltunk, érthetetlen tragédia történt Madaron (Komáromi járás), mikor apát és fiát az emésztőgödörben találták meg. A 11 éves Jani életét már nem tudták megmenteni.

Mindenkit megdöbbentett a 11 éves madari fiú tragikus halála
Forrás: cas.sk

Az eset múlt héten csütörtökön történt. Egy idős nő sehol sem találta fiát, ezért felhívta annak bátyját, hogy keresse meg. A férfi átkutatta a családi ház udvarát, majd megpillantotta, amint az épület mögötti emésztőgödörből egy pár gumicsizma áll kifelé.

A furcsa nyögéseket kiadó férfit végül másik testvérével tudta csak kihúzni. Arra azonban a legrosszabb rémálmában sem gondolt, hogy nem sokkal később az emésztőgödör alján unokaöccse holttestére bukkan rá.

A fiút már holtan húzták ki az emésztőgödörből, apja kritikus állapotban fekszik a komáromi kórházban. „Úgy hallottuk, hogy a fiú beütötte a fejét, és az emésztőgödörbe esett. Az apja megpróbálta őt kimenteni, de valahogy ő is beleesett” – állítják a szomszédok. Az csak a boncolást követően derül ki, hogy a fiú halálát a fejsérülés, illetve az emésztőgödörben található gyilkos gázok okozták-e.

A hatalmas tragédia nem csak a családot, de az ismerősöket is megrázta. „A legjobb diákok közé tartozott, nagyon jó volt matematikából. A gyerekekkel együtt egyfolytában rá gondolunk” – mondta könnyeivel küszködve Jani osztályfőnöke.

A fiú tehetséges sportoló volt. „Ez borzasztó tragédia, a fiúkat teljesen letaglózta a hír. A temetésre a régióban élő birkózók, valamint a dunaszerdahelyi futballcsapat is elmegy” – mondta Kovács László bátorkeszi edző.

A helyi sportklub vezetőjét, a 72 éves Milan Kohútot szintén megdöbbentette Jani halála. „Fiamként tekintettem rá. A tragédia előtt egy órával még beszéltünk is arról, hogy hogyan edz. Szombaton ugyanis versenyezni készült, ahol a tavalyi győzelmét akarta megvédeni. Kétszer nyert a horvátországi nemzetközi versenyen is, négy éve foglalkozott birkózással” – mondta az edző.

Jani édesapja jelenleg kritikus állapotban fekszik a komáromi kórházban. „A pácienst nagyon súlyos állapotban fogadtuk, amit az oxigénhiány okozott. Jelenleg mesterséges kómában van, állapota kritikus. Továbbra is figyeljük az életjeleit, majd fokozatosan elkezdjük felébreszteni a mélyaltatásból” – tájékoztatott Alžbeta Sivá, az AGEL SK szóvivője.

Božena Bruchterová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrség kizárta az idegenkezűség lehetőségét.

Cas.sk/para