„Mindenkitől elnézést kérek” – mondta lehajtott fejjel a Fülöp-szigeteki férfi halálát okozó Hossu

További tanúk kihallgatásával folytatódott csütörtökön a Fülöp-szigeteki férfi, Henry Acorda halálának ügye.

„Mindenkitől elnézést kérek” – mondta lehajtott fejjel a Fülöp-szigeteki férfi halálát okozó Hossu
Fotó: TASR

„Mindenkitől elnézést kérek” – mondta lehajtott fejjel az Acorda megölésével gyanúsított dunaszerdahelyi járásbeli férfi, Juraj Hossu, miközben a bírósági tárgyalóterembe vezették.

A per január végén kezdődött meg, ahol Hossu kijelentette: „Nem tagadom a történteket, de nem értek egyet az ügy jogi kvalifikálásával.”

A pozsonyi I-számú járásbíróság csütörtökön úgy döntött, Juraj Hossu továbbra is rács mögött marad.

Az ügyész szerint a vádlott esetében továbbra is indokolt a megelőzési célú fogság. Mint fogalmazott, a vádlott pszichiátriai páciens, orvosának pedig ismételten arra panaszkodott, hogy szorongás gyötri, ezt pedig néha nagy mennyiségű alkohollal próbálja megoldani, amelynek hatására nem képes teljes mértékben ellenőrzés alatt tartani a tetteit.

A Dunaszerdahelyi járásból származó, 28 éves Hossu május 26-án hajnalban megtámadta Fülöp-szigeteki Henry Acordát Pozsony belvárosában. Henry néhány nappal később belehalt sérüléseibe. A rendőrség gyilkosság ügyében indított eljárást. A Pozsonyi Járási Bíróság bírója elrendelte Juraj Hossu előzetes letartóztatását. Az indoklás szerint okkal feltételezhető, hogy a gyanúsított további bűncselekményeket követne el.

„Aznap volt egy céges akciónk, ezért hamarabb hazamentem a munkából, majd kora este mentem az eseményre. A hotelben söröztünk a kollégákkal és a felettesekkel, majd mentem a városba, hogy iszok még néhány korsó sört” – vallotta Hossu a bíróságon.


(aktuality.sk)