Mindenkivel számolnak a pusztító tűz után is a dunaszerdahelyi Minitnél

Nincs leállás a társaságnál, és elbocsátásokat sem terveznek.

Mindenkivel számolnak a pusztító tűz után is a dunaszerdahelyi Minitnél
Fotók: Paraméter - További felvételekért kattints!

Egy előzetes becslés szerint a keletkezett kár tetemes, eléri a 10 millió eurót. Ennek ellenére a Minit a továbbiakban is működni fog.

Hétfőn erről tájékoztatta portálunkat Ambrovics László, a társaság ügyvezető igazgatója és társtulajdonosa.

„Ahogy az elmúlt 27 éveben mindig, reggel megérkezett a termék mindenhova, nemcsak Szlovákiában, de mind a hat országban, ahol jelen van a vállalat” – jegyezte meg.

Kiemelte, hétfőn megkezdték a rekonstrukciós, újjáépítési és szerelési munkálatok tervezését.

„Az összes dolgozóra számítunk és mindenkinek megmarad az állása, szó sincs arról, hogy valakinek nem. Szeretnénk az újjáépítési munkálatokat mielőbb megkezdeni, és nem titkolt célunk, hogy ne az eredeti állapotot állítsuk vissza, de annál sokkal jobbat, modernebbet” – fogalmazott.

Tekintettel arra, hogy a tűz elpusztított néhány gyártósort, néhány dolgozójuk nem azon a részen folytatja munkáját, mint eddig. „Intenzíven dolgozunk azon, hogy létrejöjjön egy ütemterv a továbbiakkal kapcsolatban, éppen ezért a cég vezetősége már az elmúlt hét végén szervezte a találkozókat gépgyártókkal, beszállítókkal” – magyarázta.

Pénteken délelőtt tűz pusztított az egyik legnagyobb dunaszerdahelyi üzemben, a fagyasztott pékárut gyártó Minit egyik csarnokában. A sűrű fekete füstöt szinte az egész járás területén látni. Információink szerint egy gép javításakor keletkezett tűz, amely gyorsan terjedt az érintett csarnokon belül.

Az üzem területéről mindenkit sikerült evakuálni, miközben érkeztek a tűzoltók a járási tűzoltóság egyes állomásairól, valamint Galántáról, Nagyszombatból és Szencről is. Rajtuk kívül bevetették az önkénteseket is Kisfaludról, Dióspatonyból, Csilizradványról, Tejfaluból, Bősről, Szentmihályfáról, Hodosból, Nagypakáról, Légről, Gombáról és Oroszvárról.

A tűz során keletkezett mérgező anyagok belélegzése következtében információink szerint egy személy füstmérgezést szenvedett, más azonban szerencsére nem sérült meg.

A tűzoltók órákon át küzdöttek az épületbe való bejutással, a lángok oltásával, végül mintegy 13 órakor sikerült lokalizálni, néhány órával később pedig likvidálni. Szombaton aztán ismét érezni lehetett a megolvadt anyagokból áradó bűzt a környéken, és füst is szivárgott az épületből, ezért a tűzoltókat ismét a helyszínre riasztották, de tűz már nem keletkezett.

(SzT)