„Mindent a bográcsba!” – Így hangzott a Háromlábú fesztivál főzőversenyének mottója Bakán

2019. augusztus 19. - 20:30 | Régió

Második alkalommal került sor Bakán a Háromlábú fesztiválra a hétvégén.

„Mindent a bográcsba!” – Így hangzott a Háromlábú fesztivál főzőversenyének mottója Bakán
Nagy Noémi felvételei- Továbbiakért kattints!

„Az ötlet már egy ideje ott motoszkált a fejünkben, majd a testülettel részt vettünk egy dercsikai főzőversenyen, az adta meg a kellő löketet, hogy belevágjunk egy saját fesztivál megvalósításába. Átbeszéltük tervünket a polgármesterünkkel, aki teljes mértékben támogatott bennünket. A tavalyi eseményünk olyannyira jól sikerült, hogy idén ismét belevágtunk a szervezésbe” – mondta el ifj. Bertalan Zoltán, a helyi Önkéntes Tűzoltó Testület egyik tagja, az esemény főszervezője.

A fesztivál neve a bogrács állványának három lábára utal. Ezen túl a hármas szám a csapatokat is körbelengte, ugyanis minden versenyző csapatnak minimum három főből kellett állnia. A versenyzők bármilyen étellel készülhettek, a kikötés csupán annyi volt, hogy bográcsban készítsék azt el. Idén 25 csapat mérte össze főzőtudását, különféle finomságokat vittek a zsűri elé. Nem csupán az elkészült étel ízvilágát értékelték, hanem a főzés menetét, a „konyhában” uralkodó tisztaságot, az együttműködést. A zsűrit id. Bertalan Zoltán, a bakai ÖTT tagja, Ambrus Renáta, a Tücsök étterem séfje, valamint Krankovics László, Kimle község önkéntes tűzoltóinak parancsnoka alkotta.

Első helyen a bősi Nagyfiúk csapata végzett, ők csallóközi töltött paprikát készítettek. Másodikak a bakai vadászok lettek, akik vadgulyást főztek, a harmadik legjobbnak járó díjat pedig a Zsömlék csapat vehette át az általuk készített gombás szarvas-pörköltért. A zsűri különdíját a cseh Mäsožravci nevű csapat érdemelte ki, melynek tagjai gulyást kavargattak bográcsukban.

A főzésen kívül számos program várta az érdeklődőket az egész szombati nap folyamán. Az idei év újdonsága a kézműves vásár volt. Ezen túl a kicsiket különféle gyermekfoglalkozások és arcfestés kötötte le, a színpadon pedig zenés-énekes produkciók váltották egymást. A Bakai Háromlábú fesztivál nagyszerű hangulatban telt, hajnalig tartó mulatságba torkollott.

Az esemény bevételével a Bakai Önkéntes Tűzoltó Testületet támogatják.

SzC

Címkék: baka, bogrács