Mindenük odaveszett, akiknek a lakása kiégett a pozsonyi robbanásban (VIDEÓ)

2020. január 18. - 19:43 | Régió

Égési sérülésekkel megúszta, de egy szál alsóneműben maradt Pozsony Óvárosában a pénteki robbanást elszenvedő pár, amelyik a helyiek szerint albérlőként lakott a mára már teljesen kiégett lakásban. 

Mindenük odaveszett, akiknek a lakása kiégett a pozsonyi robbanásban (VIDEÓ)
Fotó: tasr

Amint arról pénteken beszámoltunk, dél körül gázrobbanás történt egy óvárosi lakóházban, aminek következtében lángok csaktak ki, és amit csak röviddel 17 óra után sikerült eloltani. A lakóházban mára virradóra kikapcsolták a fűtést és lekapcsolták a gázt is. A lakásban egy férfi és egy nő lakott albérlőként, és a tűz mindenüket elpusztította. A lángok akkora kárt okoztak, hogy statikust is kirendeltek a helyszínre, hogy megállapítsa, biztonságos-e a többi lakás.

A robbanás okait még vizsgálják a szakértők. Ha kiderül, hogy a szerencsétlenségért a bérlők tehetnek, akár két év börtön is fenyegeti őket.

Szemtanúk nem gázrobbanásról beszélnek, hanem arról, hogy valami vegyi anyag párolgott ki, ami berobbant. Egy vödörben higítót rakott ki a férfi a balkonjára, megcsúszott és az anyag a karácsonyfájának az égőivek reakcióba lépett, ami nagy robbanással járt - idézi fel a történteket az egyik lakó, aki megjegyezte azt is, hogy sok helyen betörtek az ablakok és csípős szag terjengett a környéken.

(noviny.sk)

Címkék: Pozsony, robbanás