Mindig nagyon óvatos volt, egy zuhanó faág mégis a fiatal férfi halálát okozta

2023. szeptember 21. - 13:01 | Régió

Családját és a falubelieket is sokként érte a 33 éves Michal halála, aki azt követően vesztette életét, hogy a fejére zuhant egy faág.

Mindig nagyon óvatos volt, egy zuhanó faág mégis a fiatal férfi halálát okozta
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az eset múlt héten szombaton történt a rimaszombati járásbeli Hrachovo község közelében. A Rimavské Brezovo községből származó fiatalember a barátaival volt az erdőben, fát vágtak, amikor egy száraz, 4 méter hosszú és 10 centiméter vastag faág kb. 30 méteres magasságból a fejére zuhant.

A történtek után leállt Michal vérkeringése. Barátai azonnal megkezdték az újraélesztését, de végül a helyszínre kiérkező mentők sem tudták megmenteni az életét.

Egyelőre nem tisztázott, hogy a fiatal férfi és barátai kinek a megbízásából végzett favágást az adott területen, Marián Šivara polgármester szerint viszont nem az Állami Erdészet adott rá engedélyt. A rendőrség vizsgálja a történteket.

A polgármester szerint Michal jószívű, vidám férfi volt, lehetett rá számítani, ha valakinek valamire szüksége volt. Sok barátja volt, és emellett önkéntes tűzoltóként is tevékenykedett. A helyiek szerint Michal mindig nagyon óvatos volt, ezért sem tudják megmagyarázni, hogyan történhetett a tragédia.


(Čas.sk)


VÁLASZTÁSI INTERJÚK: Új epizód minden nap 18:00-kor a Paraméteren - egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: