Minek maradna nyitva a ruhabolt, ha oda nem mehet szombattól az ember?

2020. október 23. - 11:04 | Belföld

Bár az élelmiszerboltokhoz hasonlóan a más jellegű termékeket árusító üzletek továbbra is nyitva lehetnek, ez utóbbi boltokat azonban a vásárlók szombattól nem látogathatják - mondja az egyik hazai kiskereskedelmi társulás elnöke. 

Minek maradna nyitva a ruhabolt, ha oda nem mehet szombattól az ember?
Illusztráció (tasr)

Daniel Krakovský, az Iniciatíva slovenských maloobchodníkov szervezet vezetője szerint ezért számos üzlet bezár, hogy hozzájuthassanak az ilyen helyzetre létrehozott segítséghez.

Ha a nem élelmiszert árusító boltok is nyitva maradnának, de oda - a tilalom miatt - nem térnének be a kuncsaftok, akkor elmaradna a bevételük, ugyanakkor nem lennének jogosultak semmilyen támogatásra sem. Krakovský elmondása szerint a társulás által végzett villámfelmérés azt mutatja, hogy például a könyvesboltok, illetve a ruházati cikkeket árusító kiskereskedők üzlete jellemzően nem tartanak majd nyitva.

A szervezet irányítója úgy véli, az is fontos lesz, hogyan reagálnak a bevásárlóközpontok, ahol szintén sok üzlet működik.

Mint ismeretes, szombattól kijárási tilalom lesz érvényben, egészen november 1-ig, munkába, orvoshoz és élelmiszerboltba vagy gyógyszertárba azonban lehet menni.

(e.denníkn)