Minisztériumi okleveleket kaptak a tallósi iskolások

2019. február 22. - 14:36 | Régió

A Tallósi Alapiskolában járt az oktatási minisztérium államtitkára, Krajňák Peter, valamint az oktatási minisztérium nemzetiségi főosztályának igazgatója, Prékop Mária. A vendégeket Horváth Anita, az iskola igazgatónője fogadta csütötökön.

Minisztériumi okleveleket kaptak a tallósi iskolások
A szerző felvételei

Az államtitkár közölte, hogy ugyan sok iskolában megfordult már, de ilyen rendesen, tisztelettudóan viselkedő gyerekekkel nagyon ritkán találkozott. Külön hangsúlyozta az anyanyelven történő oktatás fontosságát, mivel számára ez nem volt elérhető ruszin anyanyelve miatt.

Prékop Mária a gyerekek figyelmét felhívta arra, ne higgyék el, hogy maguknak tanulnak, hanem a jövőnek, hiszen közülük kerülhetnek ki akár a rák ellenszerének a feltalálói, híres írók, pedagógusok...stb.

Az iskola tanulói közül tízen oklevet kaptak a különböző területeken elért kimagasló teljesítményükért.

A falu polgármestere, Horváth Zoltán gratulált a kitüntetetteknek, és mindenkit a becsületes, kitartó munkára buzdított, amely meghozza a sikereket, eredményeket. Ezután megtekintették az osztályokban folyó munkát is. Végezetül az iskola vezetésével tartalmas megbeszélést folytattak az aktuális szakmai kérdésekről, és támogatásukról biztosították az intézményt.

Tóth Erika