Mintha megelevenedett volna a Counter Strike Komáromban (FOTÓK-VIDEÓK)

2018. október 10. - 17:58 | Belföld

Az Atlas Common Challenge 2.0 elnevezésű nemzetközi terrorelhárítási gyakorlat keretén belül épületkomplexumokban, tömegközlekedési járműveken és egyéb helyszíneken megvalósuló terrortámadást szimuláltak Európa-szerte.

Mintha megelevenedett volna a Counter Strike Komáromban (FOTÓK-VIDEÓK)
Fotók: Cséfalvay Á. András - További felvételekért kattints!
Korábbi cikkünk:
Túszejtés, lövöldözés, robbantás – terrortámadás helyszínévé vált Komárom (VIDEÓK)

A rendőrség közlése szerint hét országban, összesen 30 ország rendőri különleges alakulatainak és terrorelhárító szerveinek közreműködésével zajlik a program, mely a közönség számára is elég látványos. A helyszínen készített fotóink fent láthatók, a rendőrség által közzétett néhány perces ízelítő pedig itt alább.

Most mondja valaki, hogy nem olyan, mintha a közkedvelt Counter Strike akciójáték elevenedett volna meg a komáromi erőd falai közt:

Spanyolországban a helyi, a portugál, a francia és a belga szervek közreműködésével hajtottak végre hasonló gyakorlatot gépeltérítők ellen:

Szimulált bevetés zajlott a tengeren is, egy Izlandról Észak-Írországba tartó hajón, melyet szintén terroristaimitátorok foglaltak el:

Görögországban pedig egy terriristák által eltérített autóbusszal szemben avatkoztak be a görög, a ciprusi, a román, a bolgár hatóságok:

(parameter)