Mire megszoktuk a nyarat, visszatért a tavasz

A nyarat is meghazudtoló április és májusi melegek után gondolt egyet az időjárás, és visszatért a rendes kerékvágásba.

Mire megszoktuk a nyarat, visszatért a tavasz
Fotó: TASR/AP

Mivel már május elején beköszöntött a strandidő, a nyár szerelmeseinek nagy érvágást jelenthet, hogy a következő napokban jelentősen visszaesik a nappali hőmérséklet.

Az elmúlt egy-két hétben mindennaposnak számított, hogy a tavasz nyarat imitált, és bőven 25 fok fölé kúszott a hőmérő higanyszála. Ennek azonban vége, ugyanis lehűlésre ébredtünk, ami kedden fog tetőzni.

Míg hétfőn a nappali hőmérséklet a Csallóközben még 22 fok körül lesz, a lehűlés csak kedden tetőzik majd: május 15-én Dunaszerdahely régiójában kb. 15 fokra számíthatunk napközben. Egy igencsak csípős éjszaka után (kb. 10 fok) aztán szerdán újra melegedni fog az idő, de csak lassú ütemben a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) előrejelzése szerint a hét végéig biztosan nem számíthatunk arra, hogy 22 foknál melegebb lesz.

Íme a hőmérséklet várható alakulása a következő 10 napban Dunaszerdahely környékén:

Forrás: SHMÚ.sk

Közben nemcsak a hőmérséklet esik vissza, hanem hosszú idő után a csapadék is visszatér: a Csallóközben borongós lesz az égbolt, és kedden, szerdán, valamint a jövő hét elején is esővel számolnak a meteorológusok.

(para/SHMÚ)