Mire nézett úgy Bugár, mint borjú az új kapura?

Nem a Hídnak fontos, hogy kormányban legyen. Ez inkább a magyar választóknak lényeges, mert olyanokat tudunk teljesíteni, amiket az elmúlt időszakban három jobboldali koalícióban sem sikerült véghezvinni. És most nem csak a kisebbségi dolgokról beszélek - nyilatkozta portáluknak Bugár Béla. 

Mire nézett úgy Bugár, mint borjú az új kapura?

A Híd elnöke a párt Országos Tanácsának szombati ülését követően elmondta, az említettek miatt voltak hajlandóak együttműködni a Smerrel és az SNS-el "ebben a nem éppen klasszikus kormánykoalíciós formában."

Az egész koalíciós válság legfőbb problémáját abban látja, hogy a sajtón keresztül folyt az üzengetés.

"Ha valakinek baja van, a koalíciós asztalra csapjon rá, és ott beszéljük meg a dolgokat"

- osztotta meg a meggyőződését a parlament alelnöke. De az nem megoldás, hogy "először a sajtón keresztül riogatjuk az embereket", aztán - (a pénteki, régóta várt koalíciós egyezkedést követően) - amikor végre kiállunk a sajtó elé, az SNS elnöke szájából elhangzik, hogy a politikai partnerek között működik a kémia.  Ez már Bugárnak is sok volt.

"Nem értettük mi van, én is néztem, mint borjú az új kapura. Nem ezt vártam."

Ha Andrej Danko hajlandó betartani azt az egyezséget, hogy nem üzengetnek egymásnak, ha a konyhán belül intézik a problémásnak vélt dolgaikat, akkor a pártelnök szerint rendeződhet a kormány helyzete. 

(sárp)