Miroslav Kollár kijelentette: A Demokrati nem az OĽANO 2, és nem egyesülünk Matovičcsal

2023. március 9. - 20:34 | Belföld

Eduard Heger pártja, a Demokrati nem az OĽANO 2, és nem tervezi, hogy pártkoalícióra lép Igor Matovič mozgalmával vagy más párttal, sem a választás előtt, sem utána – mondta a TASR TV-ben Miroslav Kollár, a Demokrati alelnöke, frakció nélküli parlamenti képviselő.

Miroslav Kollár kijelentette: A Demokrati nem az OĽANO 2, és nem egyesülünk Matovičcsal
-illusztráció- (Fotó: TASR)

„Eduard Heger egyértelműen elszakadt az OĽANO-tól. Ugyanis felismerte, hogy egyszerűen nem lehet még négy évig úgy politizálni, ahogy Igor Matovič teszi”

– állítja Kollár. Hangsúlyozta, hogy az új párt 11 elnökségi tagja közül csak hárman voltak az OĽANO tagjai.

"Felbosszantott a KDH elnökének nyilatkozata, aki néhány hete még a második helyet ajánlotta fel a mozgalom jelöltlistáján Eduard Hegernek, akkor még nem beszélt OĽANO 2-ről”

– szögezte le Kollár.

A Milan Majerský által használt „OĽANO 2” címkét szándékos félrevezetésnek tartja.

Kollár szerint a Demokrati legfőbb célja világos uniópárti és atlanti alternatívát nyújtani a választóknak, hogy ne Peter Pellegrini és a Hlas-SD legyen az, aki garantálja az ország nyugati irányultságát.

Az OĽANO-val való együttműködést, például a törvényjavaslatok parlamenti támogatását Kollár nem zárja ki, a lehetséges kormányzati együttműködésről a Demokrati minden párttal tárgyalni fog, amely megfelel nyugatbarát értékrendjének.

„Mindenkivel készek vagyunk együttműködni, aki nem kérdőjelezi meg az ország uniós és transzatlanti elkötelezettségét”

– tette hozzá.

Ezt az irányvonalat fogja képviselni a párt a kampánya során is, amelyet a választókkal való közvetlen találkozásokra és a régiók bejárására fog építeni.

TASR