Miroslav Marček beismerhette, hogy ő lőtte le Ján Kuciakot és Martina Kušnírovát!

2019. április 11. - 17:17 | Belföld

Miroslav Marček, a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottja a csütörtöki kihallgatáson beismerhette, hogy lövéseket adott le Ján Kuciakra és Martina Kušnírovára.

Miroslav Marček beismerhette, hogy ő lőtte le Ján Kuciakot és Martina Kušnírovát!
Miroslav Marček a kihallgatás után (Fotó: TASR)

Marčeket csütörtökön a Nemzeti Bűnüldözési ügynökség (NAKA) nyitrai épületében hallgatták ki több mint hat órán át. A Szlovák Rádió és Televízió (RTVS) egyelőre meg nem erősített információi szerint

a gyanúsított beismerte, hogy lövéseket adott le Ján Kuciak újságíróra és menyasszonyára, Martina Kušnírovára.

Marčeket a kihallgatás után először Diószegre, Gútára, majd a kettős gyilkosság helyszínére, Nagymácsédra vitték, ahol a nyomozással kapcsolatos műveletekbe vonták be.


Fotók: noviny.sk

A rendőrség egyelőre nem erősítette meg az RTVS értesülését.

„A bizonyítási eljárással kapcsolatos kérdésekre, tekintve, hogy az előkészítő eljárás nem nyilvánosan zajlik, nem áll módunkban választ adni. Mivel a nyomozás még folyamatban van, nem nyilatkozhatunk sem a nyomozás menetével, sem az egyes műveletekkel kapcsolatban, mert azzal a nyomozást hátráltatnánk vagy veszélyeztetnénk"

– mondta Jana Tökölyová, a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) szóvivője.

Marček kihallgatásán jelen volt a gyilkosság többi gyanúsítottjának jogi képviselője. Az ügyvédek a kihallgatás menetét nem kívánták kommentálni.

A korábbi gyanú szerint Marček csak a sofőr szerepét töltötte be az ügyben, ő vihette Nagymácsédra a gyilkosság másik gyanúsítottját, Szabó Tamást. A gyilkosság további gyanúsítottja Andruskó Zoltán, aki együttműködik a rendőrséggel. A gyilkosság megrendelésével Alena Zsuzsovát és Marian Kočnert gyanúsították meg. Mindannyian előzetes letartóztatásban vannak.

Ján Kuciakot és a jegyesét nagymácsédi családi házukban lőtték le 2018. február 21-én egy 9 mm kaliberű pisztollyal.


(TASR)