Mise közben késsel támadtak egy papra és egy apácára egy templomban

2022. április 24. - 13:00 | Külföld

Késsel támadtak egy papra, majd egy apácára is Franciaország déli részén, egy nizzai templomban - jelentette vasárnap a Nice Matin című helyi lap.

Mise közben késsel támadtak egy papra és egy apácára egy templomban
Illusztráció (wikipédia)

A Le Figaro című francia lapnak az ügyészség megerősítette az értesülést. Gérald Darmanin francia belügyminiszter Twitter-üzenetben számolt be a támadásról, s azt írta, hogy a pap nincs életveszélyben, a támadót pedig elfogták és azonnal ki is hallgatták.

A 20 Minutes című helyi lap internetes híradása szerint a támadás mise közben történt, a merénylő a pap segítségére siető apácát is megsebesítette, bár a nőnek sikerült kicsavarnia a támadó kezéből a kést.

Christian Estrosi, a város polgármestere először a Twitteren, majd újságírókkal is azt közölte, hogy egyik áldozat sincs életveszélyes állapotban. A BFM francia hírtelevízió információi szerint a késszúrások a pap tüdejét érték. A polgármester, aki azonnal a templomhoz sietett, úgy vélekedett, hogy a támadó valószínűleg zavart elméjű. A férfi kihallgatásáról nem hoztak nyilvánosságra információkat. Annyi tudható, hogy francia állampolgár, 1991-ben született Fréjusben. A rendőrség arra intette a helybélieket, hogy kerüljék el a katolikus templom környékét.

MTI

Címkék: Franciaország, Nizza